Luka Bojović stigao u Beograd 1foto: EPA/VICTOR LERENA / POOL

Luka Bojović, navodni vođa zemunskog klan, sleteo je na Aerodrom Nikola Tesla nešto posle 20 časova. On je doputovao iz Madrida redovnim letom Er Srbije, a kako su objavili mediji na aerodromu ga je sačekala policija, kao i advokat Borivoje Borović.

Na snimku ranije objavljenom na društvenim mrežama se vidi kako Bojovića sprovode španski policajci i ukrcavaju ga u avion.

Borivoje Borović je rekao da u Srbiji ne postoji nikakv postupak prema Bojoviću za koji on zna. On je ranije zastupao Luku Bojovića pred srpskim sudovima i u bliskim je odnosima sa porodicom Bojović.

Na letu iz Madrida bio je i novinar jednog beogradskog tabloida koji je razgovarao s Bojovićem. Upitan za planove za budućnost on je rekao da ne može ništa da govori javno, ali da će biti prilike za to, prenosi N1 pozivajući se na Blic i Novu.rs.

Bojović je odslužio 10 godina od ukupne zatvorske kazne od 18 godina kao vođa organizovane kriminalne grupe i kao stranca, španske vlasti ga proteruju u zemlju porekla – Srbiju.

U pratnji Bojovića na letu iz Madrida bila su dva španska policajca, kao i pripadnici srpske policije.

Mediji prenose da je u trenutku sletanja aviona na aerodromu bilo pojačano prisustvo policije. Prema pisanju Blica, policija je organizovala nekoliko alternativnih varijanti za bezbedno odvoženje Bojovića. Između ostalog, nije bilo predviđeno da on izađe sa ostalim putnicima koji su stigli iz Madrida, već da ga na samoj pisti sačeka polcijsko vozilo koje će ga sprovesti do stanice 29. novembar.

„Pretpostavlja se da zbog lične bezbednosti neće ulaziti u zgradu aerodroma Nikola Tesla, već da će u pratnji policijskih inspektora izaći iz aviona direktno u policijsko vozilo koje će biti parkirano pored vazduhoplova. Zatim će izaći sa aerodromskog kompleksa na jedan od sporednih izlaza“, rekao je izvor „Blica“.

Prema saznanjima „Blica“ u 29. novembru će biti obavljen razgovor sa Bojovićem i identifikacija koja je standardna procedura vezana za ekstradicije i deportacije. Bojović će čuti da je u Srbiji slobodan čovek jer se protiv njega ne vodi nijedan postupak, ali će mu biti saopšteno ono što i sam zna – da je njegova bezbednost ugrožena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari