Marija Lukić: Nisam zadovoljna podrškom države 1Foto prva.rs

Ja jesam zadovoljna što je moj slučaj pred sudom, ali nikako nisam zadovoljna time što je Milutin Jeličić i dalje predsednik opštine.

Što su pod njegovim uticajem sve institucije u gradu, uključujući i pravosudne organe, kaže Marija Lukić za Danas komentarišući izjavu premijerke da je ona dobila odgovarajuću institucionalnu podršku.

Kako je dodala, Jeličić je na poslednjem ročištu prekršio Zakon o krivičnom postupku, jer je po njegovom zahtevu iz suda izbačen deo javnosti, ali ni za ovo delo, kao ni za prethodne kriminalne radnje koje su se odvijale na njegovu inicijativu, niko nije snosio odgovornost.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je Lukić, otkad je prijavila Jutku za seksualno uznemiravanje, „dobila institucionalnu zaštitu i da institucije rade svoj posao“, te da „nije bitno da li je on predsednik opštine ili član stranke, već da se procesuira“ za šta je optužen.

Koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević, međutim, kaže za Danas da Marija Lukić nije dobila nikakvu podršku države, a predsednik opštine Brus, koji i dalje sprovodi svoju volju, kompromituje i stranku čiji je član i poziciju na kojoj je.

– Institucionalna podrška Mariji Lukić je mrtvo slovo na papiru. Predsednik opštine Brus će i dalje da se bahati i sprovodi torturu, po sistemu „niko mi ništa ne može“. To su nepojmljive stvari. Marija Lukić nema nikakvu podršku – kaže Stanojević.

Kako je dodala, u toku je od samog početka tih događaja i slušala je emisiju na TV Prva u kojoj je gostovala Marija Lukić, a koju građani Brusa nisu mogli da prate jer je distribucija isključila struju u Domu kulture gde se nalazi tehnika lokalnog kablovskog operatera. Takođe je u kontaktu sa ženama koje su imale slično iskustvo sa Jeličićem a čije su prijave odbačene, ali smatra da za godinu dana, otkako je počeo ovaj postupak, tu „nije urađeno ništa“, jer se predsednik opštine Brus „i dalje bahati“.

– Zbog ovoga što taj čovek radi, a to su kriminalne radnje, ne bi smeo da bude ni u Srpskoj naprednoj stranci niti predsednik opštine. Ali i pored svega toga niko nije učinio ništa, i strašno zameram i onima koji su nadležni za ovaj slučaj isključenja struje u vreme emitovanja emisije. Svi su apsolutno zatajili – kaže Stanojević.

Na pitanje da li Srpska napredna stranka treba da sankcioniše Milutina Jeličića, posebno nakon isključenja struje u vreme emitovanja emisije na TV Prva, Vladimir Đukanović, član Glavnog odbora SNS, kaže za Danas da Jeličića ne poznaje, ali da nadležni organi svakako moraju da utvrde ima li krivičnog dela.

– Direktor elektrodistribucije u Brusu treba pod hitno da podnese ostavku ako se utvrdi da je on odgovoran za isključenje struje. Takođe, pravosudni organi bi morali da ispitaju da li je u taj slučaj bio umešan i predsednik opštine – kaže Đukanović.

Odgovor na isto pitanje očekivali smo i od Marije Obradović, potpredsednice SNS i koordinatorke Unije žena u toj stranci, ali ga nismo dobili. Pitali smo je i kakve bi reakcije SNS i Unije žena bile kada bi se neka članica njihove partije našla u situaciji u kojoj je Marija Lukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari