Majdanpek: Plašintijada u Rudnoj Glavi 1Foto: G. Bogdanović

Specijalitetu vlaške kuhinje, plašintama ili vlaškim palačinkama, posvećena je manifestacija koja se par godina unazad organizuje u Rudnoj Glavi. ovogodišnja “Plašintijada” sa zanimljivim takmičenjima i raznovrsnim programom zakazana je za subotu, 14. maj.

Prvu “Plašintijadu” je 2017. godine organizovalo udruženje žena  “Vredne Vlajne” koje potpisuje i organizaciju ovogodišnje uz pomoć Mesne zajednice Rudna Glava i generalno sponzorstvo Opštine Majdanpek.

Onima koji se odluče da subotu, 14. maj provedu u Rudnoj Glavi sugurno neće biti dosadno niti će ostati gladni s obzirom na program manifestacije.

Naime, biće organizovano takmičenje u pripremi najautentičnije, kao i plašinte po slobodnom izboru, ali i takmičenje ko može da pojede najviše ovog vlaškog specijaliteta za deset minuta. Plašinte će u subotu biti i rekvizit u sportskom takmičenju – prenošenje plašinte u ustima parova, a pletilje vunenih čarapa nadmetaće se u brzini – koja će isplesti više za 30 minuta.

Ove takmičraske discipline pratiće i nastupi folklornih grupa i vokalnih izvođača tokom čitavog dana. “Plašintijada 2022” biće završena kasno popodne proglašenjem pobednika.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari