Mali: Verujem u svoj doktorski rad, znam da je istina na mojoj strani 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Ministar finansija Siniša Mali je, nakon što mu je Senat Univerziteta u Beogradu poništio danas diplomu doktora nauka, napisao na svom Instagram profilu da veruje u svoj doktorski rad, isto kao što veruje i u svoj rad u Ministarstvu finansija i Vladi Srbije.

„Ponosan sam na sve što sam naučio u poslednjih 20 godina, koliko se aktivno bavim ekonomijom i finansijama. Za to vreme sam uspeo da položim i najteže stručne, međunarodne ispite iz tih oblasti, koji važe za prestižne u svetskim ekonomskim krugovima“, napisao je Mali.

On je dodao dodao i da mu je drago da to znanje može da upotrebi na najbolji mogući način, tako što upravlja budžetom Srbije i obezbeđuje novac za puteve, bolnice i škole, veće penzije i plate, kao i isplatu pomoći građanima i privredi u vreme pandemije.

„Ja verujem u svoj doktorski rad, isto kao što verujem i u svoj rad u Ministarstvu finansija i Vladi Republike Srbije. reč je o političkoj odluci, koju ne mogu da prihvatim, i zbog toga ću iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva da je opovrgnem. Ne plašim se, jer znam da je istina na mojoj strani. Nastaviću da se borim, kao što se borim već osam godina“, istakao je Mali i dodao da politička hajka koja se vodi protiv njega može samo da ga motiviše da radi još više i bolje.

Senat Univerziteta u Beogradu poništio je danas diplomu doktora nauka ministru finansija Siniši Malom, na osnovu rešenja Odbora za profesionalnu etiku UB, kojim je utvrđeno neakademsko ponašanje Malog prilikom izrade njegove doktorske disertacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari