Manipulacija sa brojem preminulih gerontoloških pacijenata od korone u KC Niš

Ostavite komentar


  1. gledajući neke podatke sa sajta worlometer ne mogu a ne pomenem jedan island koji ima ukupno 360 hiljada stanovnika,od kojih je testirana čak šestina stanovništva, registrovano 1800 slučajeva i skoro svi su već izlečeni,a preminulo je svega 10 ljudi.ako se upoređujemo sa susedima hrvatima recimo,oni su zvanično testirali duplo manje stanovnika,ali i imaju 4 puta manje registrovanih i 3 puta manje umrlih.grci takođe imaju više od tri puta manje zaraženih i manje umrlih od srbije.nećemo se upoređivati sa italijom ,španijom i amerikom.ne znamo šta se tamo tačno dogodilo.osim toga epidemija je u italiji zvanično krenula 2 nedelje pre nego u srbiji.imali smo vremena da se pripremimo.8000 registrovanih slučajeva je previše za srbiju.neko nije dobro odradio posao.i kako to da je island izlečio skoro sve svoje obolele.amerika nam pogotovu nije reper,sa svojih 300 miliona stanovnika i 3 miliona beskućnika i ko zna koliko onih koji i nemaju zdravstvenu zaštitu.zato ne razumem izjavu dr.kona koji kaže da ćemo se ponositi rezultatima na kraju.već imamo 150 umrlih.ne vidim šta je tu za ponos.osim toga svaki dan imamo između 200 i 300 novoobolelih.pomenuta hrvatska danas 14,slovenija 8,grčka 11,island praktično i nema.nije znači bilo mesta nikakvim otvaranjima auto-limarskim radnjama ili teretanama.danas mi u okolini sve zveči od brusilica kao u fabričkoj hali,a imamo 30 puta obolelih dnevno više od komšija.ovde mi nešto zaista smrdi

    1. Pa drzava je krenula ka Beloruskom modelu = ignorisanje problema.
      Pustila zdravlje niz vodu, ignorise rizik kako bi spasla posrnulu ekonomiju i nastavila sa populizmom da se udvorava gradjanima koji gube strpljenje.
      Ono sto ne shvata je da u srednjem roku ekonomiju dovodi u jos veci problem, posto prerano popustanje mera samo uvecava problem virusa.
      Ali ovde se nazalost stvari rade kratkovido.

    2. Mogli ste uzeti i Bugare u elaborat.
      Oni i Hrvati su nacije za ugledanje .
      Turska preko 110k , Rumunija preko 11k , Srbija 8k , a Bugari ni 1.5k .
      Neki specijalni geni su u pitanju .

  2. Danas javljaju kako je u Niskom gerontoloskom centru umrlo 33 a po drugim izvorima 37 pacijenata, ko ovde laze, u Nisu haos, a predsednik kriznog staba Rankovic koji ima vise od 65 godine, takodje i Tiodorovic, nemamo li mi mladje ljude do 65 godina i kako ce da dodju na zasedanje poslanici koji imaju preko 65 godina i za to li nemamo mladje ljude.

    1. U Nisu je katastrofa od pocetka pandemije i tu se sve skriva.Iritantno je da se broj preminulih skriva broj bolesnika na masinama za disanje broj bolesnika skinutih sa masina.U Nisu niko nije skinut sa masine objava da ih je bilo 17.A svakodnevno samoreklamerstvo niskih causa vladajucih o velikim uspesima i herojima.Drsko i iritantno vredja pamet i inteligenciju jer se u ovom gradu sve Ovo je zlocin prema sopstvenom narodu i ovo nikad ne treba zaboraviti.

  3. Konacno tekst o manipulaciji brojem mrtvih.
    Laze se za red velicine kako bi broj smtrnih ishoda povezanih sa covid infekcijom bio ispod 2% .
    Stvari su proverljive i nije mi jasno zašto se laže i ko diktira ove lažne cifre na konferencijama za štampu.

  4. Naravno da se nece cuti pravi podaci. Svi su oni prvo vojnici partije pa tek onda sve ostalo.

  5. Tramp je uskratio finansiranje SZO između ostalog i zbog metodologije koju su tražili da se koristi.
    Svi uzroci smrti su trebali da budu pripisivani koronavirusu.

  6. Naravno da ste i vi i drugi ostali uskraćeni odgovora na mnoga pitanja.. Niš je pušten niz vodu. Na samom početku je virus ušao u KC zbog čega je ostao bez medicinskog osoblja (pozajmljivali iz Aleksinca, Sokobanje). Kraj marta i početak apria je haotično stanje, bez organizacije, osoblja (na 2 sprata 1 lekar), ali i lekova. Tako i ja postadoh udovica..

  7. Savetujem novinare Danasa, posto im je penzioner Tiodorovic uskratio odgobore da ih upute Miletu Iliču, njegobom partijskom drugu.
    Devedeset i neke bili su rame uz rame na partijskim listama SPS- a kandidati za narodne poslanike.A kako je Mile još uvek partijski aktivan u Nišu, on sigurno and odgovore

  8. Poštovani novinari Danasa, a šta je trebalo da rae u KBC Niš, da možda odrede 2 ili 3 medecinska radnika koji će biti zaduženi samo da svakodnevno odgovaraju na vaša pitanja. Hej 54 pitanja u ovoj situaciji, pa dali ste vi normalni?

  9. Dobro mi još i prolazimo obzirom u kakvom je haosu zdravstveni sistem ove zemlje.

  10. Hoce li drzava vec propisati obavezu (a ne samo preporucivati) da zaposleni ne izlaze iz domova 15 dana.
    Sledeca smena (nakon 15og dana) treba da se testira pre ulaska.
    Domovi nisu zasticenii dokle god postoji ovaj veliki propust.

  11. Belin,kao jedna od 16 Pokrajina u Nemackoj sa oko 4 Mil.stanovnika bio je
    zatecen sa ovom Pandemijom,ukupno do sada inficiranih 5664,izlecenih 4587,inficiranih 932,preminulih 125,Dijagram inficiranih opada tako da je
    26.04. registrovano novih 57 inficiranih.
    Dobro organizovana sluzba,dosta testova odmah u pocetku,kada je covid 19 totalno odvojen od standardnih zdravstvenih ustanova(Ordinacija,Bolnica), posebno su bili zasticeni Domovi za stare,dala je rezultate i to bez velikih
    ogranicenja u slobodi kretanja gradjana,naravno uz nuzno postovanje postavljenih pravila ponasanja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.