Marija Lukić: Pravda zadovoljena, očekujem provokacije 1Foto: N1

Nakon što je odslužio tromesečnu kaznu zatvora, Milutin Jeličić Jutka izašao je juče iz zatvora u Ćupriji, saznaje Danas.

Bivši predsednik opštine Brus bio je osuđen zbog nedozvoljenih polnih radnji nad saradnicom Marijom Lukić. Jeličić je pre odlaska u zatvor podneo molbu Osnovnom sudu u Brusu da mu se izdržavanje kazne odloži zbog zdravstvenih razloga. Sud mu je odbio molbu, pa se on žalio Višem sudu u Kruševcu, ali mu je i ta žalba odbijena.

Marija Lukić ističe za naš list da je pravda formalno i pravno zadovoljena pošto je Jeličić odslužio celu kaznu „koliko god ona bila minimalna“.

– Nisam bila euforična kada je Jeličić otišao u zatvor, tako da nisam ni sad ni euforična ni uplašena kada je izašao. Trudim se da o tome ne razmišljam, odnosno da držim sve pod kontrolom – ukazuje Lukić. Na pitanje da li očekuje pretnje od Jeličića ili njegovih saboraca pošto se on vraća u Brus gde i ona živi, naša sagovornica kaže da ona pretnje dobija kontinuirano.

– Možda će biti više provokacija od njegovih ljudi, jer su zavisili od njegove pozicije – navodi Marija Lukić za Danas.

Prema saznanjima Danasa, Jeličić je tražio da bude prevremeno pušten na slobodu, ali mu je sud u Brusu odbio zahtev.

Borivoje Borović, advokat Marije Lukić, kaže za Danas da je pravda za žrtvu zadovoljena, iako je Jeličić dobio, po mišljenju našeg sagovornika, simboličnu kaznu.

– Kao advokat znam šta je značilo boriti se, pre svega, u Brusu protiv Jeličića koji je doveo pet advokata, i biti na suđenjima na kojima je prisustvovao Vojislav Šešelj, kao navodno njihov pravni savetnik. Svi su bili protiv Marije Lukić. Moram da istaknem i svoju ulogu jer smo uspeli pravno da ih porazimo – ističe Borović.

Kako nam objašnjava, Jeličić očigledno nije imao uslova za uslovni otpust te da je zato odslužio celu tromesečnu kaznu zatvora.

– Ili se nije ponašao u skladu sa pravilima zatvora ili zbog načina izbegavanja odlaska na izdržavanje kazne. Međutim, on ima i druge krivične sankcije, tako da očekujem da će on ponovo biti u zatvoru – naglašava advokat Borović.

Marija Lukić je pre dve godine na svom Fejsbuk profilu objavila deo od čak 15.000 SMS-ova koje je tokom dve godine dobijala od Jeličića. Policija je u martu 2018. podnela krivičnu prijavu kojom je bilo obuhvaćeno sedam žena, ali je tužilaštvo pokrenulo postupak samo u slučaju Marije Lukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari