Marko Vidojković za Danas: Psovao sam Vučića, a ne njegovu majku, izvinjavam se Angelini Vučić 1Foto: Miroslav Dragojević

„Majka predsednika Vučića mi ni najmanje nije bila u glavi kada sam njega opsovao“, ističe za Danas Marko Vidojković, pisac i jedan od voditelja podkasta “Dobar loš zao” nakon što su ga režimski mediji napali da je psovao majku predsednika Srbije.

Nakon najnovije epizode podkasta “Dobar loš zao” u kojem je Vodojković ospovao predsednika Vučića rečima: „P…a ti materina, je l ti ovo liči na RTS“, televizija Pink i tabloid Informer su to zlonamerno doveli u vezu sa TV Nova S i Draganom Đilasom i Marinikom Tepić, te napali Vidojkovića da vređa Angelinu Vučić, majku Aleksandra Vučića.

– Mislim da se Vučić ponaša tako da ga često treba psovati, ali majka je majka, te smo odmah uputili demanti da se „Dobar loš zao“ ne emituje na Novoj S i da nemamo nikakve kakve veze sa Đilasom i izvinili smo se gospođi Angelini. Mada, to nije imalo nikakvog efekta, jer su odmah udarili u kampanju – ukazuje Vidojković za naš list nakon reakcija provladinih medija i predstavnika vladajuće garniture.

Vidojković objašnjava da je centralni prilog u emisiji “Dobar loš zao” trebalo da bude prilog o predlogu zakona o policiji.

– Ja sam isplanirao da ceo prvi deo emisije budem besan, pa sam sebe punio besom kako bih mogao da pustim sve to iz sebe pred četvrti prilog o zakonu o policiji, jer je predlog tog zakona uvod u oružanu diktaturu. Morali smo da ukažemo na to da smo na pragu totalne katastrofe. I onda je usput, kao treći prilog, upao Vučić, koji je kolateralna šteta mog plana za emisiju. Kad je izjavio kako bi on poklonio RTS i RTV, rekavši pritom da mu RTS sve više liči na N1, a pošto volim da se Vučiću obratim direktno, moja prva reakcija je bila pogled u kameru i psovka: „P…a ti materina, je l ti ovo liči na RTS“ – objašnjava Vidojković.

Kako dodaje, poenta toga bila je odbrana RTS-a, “jer je RTS sve samo ne slobodan i siguran”.

– Međutim, kada smo izvukli taj deo iz emisije, i meni samom je bilo malo previše, pre svega jer sam se predsedniku do sada u kameru obraćao kao mentalnom bolesniku, sa prijateljskim, takoreći terapeutskim tonom. Međutim, i ja imam tanke živce i nisam baš normalan kao što i predsednik nije normalan, tako da nema ništa lakše nego da me on isprovocira. Režimski mediji krenuli su da spinuju, i to u najgorim pravcima, prvo su nas strpali na Novu S na kojoj odavno nismo. Onda su nas strpali u isti koš sa Draganom Đilasom i Marinikom Tepić u kojem nikad nismo bili, iako jesmo opoziciona emsija. Mi jesmo upereni protiv režima, ali ne pripadamo nijednoj političkoj opciji – priča Vidojković.

Navodi da je zajedno da kolegom iz podkasta, Nenadom Kulačinom, brzo reagovao, jer su shvatili da se Angelini Vučić treba izviniti, što pak nije imalo efekta, jer su režimski mediji odmah “udarili u kampanju”.

– Umem da priznam kada preteram, ali mislim da mnogi nisu razumeli ponetu koju sam hteo da postignem, iako vidim da su se mnogi obradovali, oni koje tište iste stvari kao mene, kojima treba neka vrsta pražnjenja. Svi zajedno smo zatočeni u Vučićevom zatvoru i kada dođe do ovakvog incidenta svi te tapšu po ramenu, ali suštinski nikome ne bi trebalo da se spominje majka u psovkama – kaže Marko Vidojković za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.