Oglasio se Milan Ćulibrk nakon sastanka s novom vlasnicom i redakcijom NIN-a 1foto FoNet Aleksandar Barda

– Prva rečenica nove vlasnice bila je da o uređivačkoj politici nećemo pričati jer je to stvar glavnog i odgovornog urednika i kolegijuma, tako da je to osnovna poruka koja mislim da je važna da dopre do javnosti – rekao je za Danas Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik NIN-a, neposredno nakon sastanka s Jelenom Drakulić Petrović novom vlasnicom NIN-a i posle redakcijskog sastanka.

Ćulibrk je istakao da će NIN nastaviti da radi profesionalno, poštujući etičke i profesionalne standarde i da pravi novine koje će ukazivati na sve one nepoželjne stvari u društvu i da radi u javnom interesu kako bi svima bilo bolje.

Na pitanje da li su napravili plan za naredni broj, Milan Ćulibrk je potvrdno odgovorio.

– Jesmo, danas smo imali redakcijski sastanak i videćete da se sledeće nedelje neće ništa promeniti kao ni one tamo, kao što se nije promenilo ni ove. Ko je od jutros uzeo NIN i čitao ga od prve do poslednje strane mogao je da vidi da se ništa nije promenilo što se tiče uređivačke politike. a neće se promeniti ni sledeće nedelje, ni one tamo, sve dok potpisujem NIN kao glavni i odgovorni urednik i dok NIN pravi kolegijum i redakcija koja ga je i do sada pravila, NIN će izgledati tako kako je izgledao i do sada – poručio je Milan Ćulibrk.

Da podsetimo, rešenje o promeni vlasništva nad nedeljniko NIN upisano je u Agenciju za privredne registe 23. avgusta 2023. godine.

U uvodniku broja koji se našao na kioscima ovog četvrtka glavni urednik Milan Ćulibrk povodom promene vlasništva tog nedeljnika obećava da će redakcija NIN-a novoj vlasnici pomoći da zajedno „neguju nezavisnost, poverenje i informisanost sa kritičkim osvrtom na društveno-političke događaje“.

Profesor na Fakultetu političkih nauka Rade Veljanovski rekao je da to što je Ringier Srbija preneo stoprocentno vlasništvo nad NIN-om na generalnu direktorku ove kompanije u Srbiji Jelenu Drakulić Petrović samo po sebi ne znači ništa, i da treba sačekati da bi se videlo da li će se promeniti uređivačka politika tog nedeljnika.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari