Miletić iz Evroprajda nakon izjave Vučića o onima koji "tuku pedere": Dela važnija od izjava, predsednik jasno da poruči da je sloboda okupljanja garantovana 1Foto: Medija centar

Goran Miletić, koordinator Evroprajda, ističe za Danas da su stavove u vezi sa ovom manifestacijom i šetnjom koja je zakazana za 17. septembar, izrekli mnogi akteri u društvu i da to treba prepustiti svakome da analizira na svoj način.

Upitan da prokomentariše izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su mu „grozni oni koji bi da, tukući pedera pored sebe tuku pedera u sebi, kao i oni koji bi nešto da hvališu a ne razmišljaju kakve probleme ima Srbija i šta joj je natovareno na vrat“, Miletić ukazuje da su dela od izjava važnija, te da bi predsednik, kao i svi državni organi, morali da upute jasnu poruku da je sloboda okupljanja potpuno garantovana u Srbiji i da su pretnje problem, a ne građani koji koriste svoja ljudska prava.

“Takođe, imajući u vidu veličinu i značaj i Evroprajda, poruka da su svi gosti dobrodošli treba da bude jasna. Organizacija Evroprajd je dobijena pre tri godine, datumi su bili poznati i niko nije mogao predvideti velike svetske događaje, kao što su pandemija, rat u Ukrajini, itd. Institucije Srbije moraju uraditi svoj posao, što je i sam predsednik naglašavao svake godine uoči Prajda”, ukazuje Miletić za naš list.

Podsetimo, Vučić je rekao da mu “ne smetaju ni homoseksualci ni ovakvi ili onakvi”, te da svako ima svoj život i “neka radi šta hoće u svoja četiri zida“.

Naglasio je da će ove, kao i prethodnih godina, skup na Prajdu trajati jedan dan i upitao „zašto se ne sklonite taj jedan dan“.

Ipak, dodao je da će javnost biti obaveštena o tome da li će Evropajd biti otkazan kada odluka bude doneta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari