Ministarstvo odbrane: Bezrazložni i zlonamerni stavovi Vojnog sindikata Srbije 1foto (BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda)

Ministarstvo odbrane je večeras negiralo navode Vojnog sindikata Srbije (VSS) u vezi normativnih rešenja za plate u sistemu odbrane, te ih nazvalo bezrazložnim i zlonamernim.

VSS je ranije danas pozvao ministra odbrane Miloša Vučevića da povuče  „štetan i nazakonit pravilnik o platama u vojsci“.

Od ministra je zatražio da formira radnu grupu, u koju će ući i predstavnici reprezentativnog sindikata radi, kako je naveo,  „očuvanja u stroju ovo malo profesionalnih pripadnika vojske“.

Ministarstva odbrane je navelo da VSS „iznova zlonamernim saopštenjima nastoji da stvori nezadovoljstvo među pripadnicima Vojske Srbije“.

Dodalo je u saopštenju i da VSS  „bezrazložno napada“ nova normativna rešenja o platama.

Ministarstvo je ukazalo da „izmena Pravilnika o platama predstavlja realizaciju najavljenog povećanja plate pripadnicima specijalnih jedinica“ koje je, kako je dodalo,“ javnosti bilo poznato mesecima unazad“.

Ocenilo je da je saopštenje VSS „samo  još jedan u nizu političkih istupa“, te dodalo i da je „u suprotnosti  sa ciljem zaštite prava radnika za koje se u javnosti navodno uporno zalaže“.

„Donošenje Pravilnika o platama…sprovedeno je uz potpuno poštovanje pravila i propisa…te je krajnje neistinita i zlonamerna konstatacija da je sve vršeno nezakonito“, piše u saopštenju.

VSS je prethodno saopštio i da su „lošim pravilnikom“, pogaženi svi principe „logične ekonomije, razuma i decenije uređenog sistema“ kakva je, kako su dodali, bila i domaća vojska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari