Mirović: Pokrajinska vlada obezbediće sredstva za obnovu rodne kuće Isidore Sekulić 1Foto: vojvodina.gov.rs

„Pokrajinska vlada će preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti i podržati projekte za njihovu sanaciju i rekonstrukciju“, rekao je Mirović u Mošorinu. On je naložio nadležnom zavodu za zaštitu spomenika kulture da se izvrši procena stanja objekta i pripremi projektna dokumentacija za rekonstrukciju kuće Isidore Sekulić. „Pokušaćemo da prvo sa postojećim vlasnicima rešimo imovinska pitanja, […]

„Pokrajinska vlada će preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti i podržati projekte za njihovu sanaciju i rekonstrukciju“, rekao je Mirović u Mošorinu.

On je naložio nadležnom zavodu za zaštitu spomenika kulture da se izvrši procena stanja objekta i pripremi projektna dokumentacija za rekonstrukciju kuće Isidore Sekulić.

„Pokušaćemo da prvo sa postojećim vlasnicima rešimo imovinska pitanja, a da nakon toga zajedno sa lokalnom samoupravom pripremimo projekat rekonstrukcije i da osmislimo šta bi u budućnosti mogla da predstavlja rodna kuća Isidore Sekulić“, kazao je Mirović.

Dodao je da to treba da bude mesto koje će biti značajno za kulturu u Mošorinu.

Prema Mirovićevim rečima, od Svetozara Miletića do danas, Mošorin je mesto koje je „dalo brojne velikane i zauzima posebno mesto u srcima svih Srba“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari