Mitrović Sorošu: Ponižavajuće napojnice 1Foto: Miroslav Dragojević

„Nemam ništa protiv da donirate i pomažete one kojima je to neophodno.

Ali, priznaćete, bruka je za jednog tako gigantskog tajkuna i investitora da srpsko civilno društvo ponižava napojnicama nedovoljnim ni za jutarnju kafu“, ocenio je danas vlasnik TV Pink Željko Mitrović u Otvorenom pismu osnivaču Fondacije za otvoreno društvo Džordžu Sorošu.

„Za četiri godine donirali ste četiri miliona evra u stotine različitih medija, nevladinih organizacija, predstavnika civilnog sektora, ali malčice ste udelili i sudijama i tužiocima, zapravo njhovim udruženjima“, navodi Mitrović.

Srbija je odavno otvoreno društvo, ocenio je Mitrović, koji ne zna da li će ga Soroš još više otvoriti „bakšišom“.

„Ali znam da, kada smo imali mega otvoreno društvo, a to beše onda kada ste vi i vaše investicije u Srbiji bespravno i divlje razvlačile kablove po našoj zemlji, društvo je bilo toliko otvoreno i slobodno da su čak i svi lopovi bili na slobodi“, tvrdi Mitrović.

„Danas je sve drugačije, Srbija je na dobrom putu, to nisam rekao ja, već Džozef Bajden, Angela Merkel, Vladimir Putin… Srbiju danas ne možete destabilizovati, htedoh reći pomoći, ni sa četiri milijarde, a komoli sa četiri miliončića i to za četiri godine“, navodi Mitrović.

„Srbi su shvatili da moraju sami pronaći svoj put i izboriti se za njega“, istakao je Mitrović u Otvorenom pismu Sorošu i upitao: „Koliko još Srba treba da izgine da bi se ljudi poput vas opametili?“

„Mi smo se već opametili i ne pada nam napamet da se ponovo međusobno delimo i prebrojavamo, a vi gledajte, naravno ako ste u mogućnosti, da donacije povećate i da ih sto bolje upotrebite“, poručio je Mitrović.

„Sa četiri miliona evra mogli ste sagraditi u Srbiji 40 škola, 120 ambulanti, ili 10 bolnica“, naglasio je Mitrović, „ali zbog čega bi Srbiju pomagali na takav način kada je jeftinije kupovati pogubljene ljudske duše“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari