Mladi na izbornim listama: Na kojima ima najviše kandidata za poslanike, a na kojima najmanje? 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) saopštila je da, za decembarske izbore, najveći broj mladih kandidata za narodne poslanike imaju Izborna lista „Čedomir Jovanović – Moramo drugačije“ – 39 i koalicija „Nacionalno okupljanje“ (Dveri i Zavetnici), njih 38.

Ta organizacija, koja vrši monitoring izborne kampanje je dodala u saopštenju da Savez vojvođanskih Mađara (SVM) ima 37 mladih kandidata za narodne poslanike a Narodna stranka njih 32.

„Jedina lista koja nema mlade kandidate je „Politička borba se nastavlja – Šaip Kamberi„, piše u saopštenju.

Najveći broj mladih kandidata u prvoj polovini izborne liste, kako su saopštili, ima SVM, 22 kandidata, lista „Čedomir Jovanović – Moramo drugačije“ ima njih 21, a Narodna stranka 19 kandidata u prvoj polovini izborne liste.

KOMS je precizirao da je objavio četvrti monitoring izveštaj izborne kampanje za period od 27. novembra do 3. decembra, te da se mladima u ovom periodu obraćalo 6 od 11 lista, sa ukupno 17 poruka za mlade, što je pad u odnosu na prethodnu nedelju.

U saopštenju piše da se mladima nisu obraćale liste Socijalističke partije Srbije, Srpske radikalne stranke, koalicije „NADA“, „Mi – Glas naroda“ i „Mora drugačije“.

„Najviše poruka usmerenih na mlade ponovo je imala koalicija oko Srpske napredne stranke – sedam obraćanja, a nju su pratile koalicije „Nacionalno okupljanje“ i „Srbija protiv nasilja“ sa po četiri obraćanja“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari