MUP: Od početka godine 116 krivičnih prijava protiv 162 osobe zbog krijumčarenja migranata 1Foto: EPA-EFE/TOMASZ WSZCZUK POLAND OUT

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da je od početka godine podnelo 116 krivičnih prijava protiv 162 osobe koje preko teritorije Srbije za novac krijumčare iregularne migrante.

Prevoz iregularnih migranata i njihovo krijumčarenje, kako se dodaje u saopštenju, Krivičnim zakonikom propisano je kao krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, dok za kvalifikovane oblike tog dela može biti izrečena kazna i do 15 godina.

MUP je naglasio da se za kvalifikovane oblike kazna ne može ublažiti ispod propisanog minimuma čak i kada za to postoje olakšavajuće okolnosti.

Dodao je da se okrivljenima oduzima prevozno sredstvo kojim su prevozili iregularne migrante i u prvih šest meseci ove godine od okrivljenih je, do okončanja krivičnog postupka, oduzeto više od 100 vozila.

Policijski službenici zbog izvršenja tog krivičnog dela, u prvih šest meseci ove godine, uhapsili su 162 osobe, od čega 142 muškarca i 20 žena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari