Mural sa likom dr Nenada Maksimovića na njegovoj gimnaziji 1

Na zidu Trinaeste beogradske gimnazije danas je naslikan mural sa likom dr Nenada Maksimovića, bivšeg đaka ove škole, koji je u 37. godini izgubio bitku sa koronom. Nenad je maturirao 2002. godine, bio je briljantan student medicine, specijalizirao je anesteziologiju i zaposlio se u Kliničkom centru.

Bio je na prvom frontu borbe protiv korone, angažovan u crvenoj zoni KBC „Dr Dragiša Mišović“ i jedan od prvih članova „Ujedinjenih protiv kovida“.

Mural na zidu Trinaeste gimnazije je naslikan na inicijativu Nenadovih kolega, prijatelja i profesora Medicinskog fakulteta, a uradio ga je akademski slikar Milan Milosavljević Deroks. Pametan, skroman, vedar, veliki drugar, pesnik koji je voleo život, prirodu i ljude – tako Nenada pamti njegova razredna Gordana Radosavljević, profesorka biologije u Trinaestoj gimnaziji.

„Ponosni smo što je Nenad bio naš učenik i što je na jedini pravi način branio čast srpske medicine. Nije odlikovan. Ovo je odlikovanje njegovih kolega i njegove škole“, poručuje kolektiv ove beogradske gimnazije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari