N1: Opasan oblak i dalje iznad dela Pirota, preporuka da se ne izlazi 1Foto: Dragan Mujan/ Nova.rs

U Pirotu je i dalje na snazi vanredna situacija, škole ne rade, a na snazi je još uvek i preporuka da se bez preke potrebe ne izlazi na ulicu, javlja reporter N1 koji nezvanično saznaje da je otrovni vazduh, odnosno gas amonijak još uvek prisutan na području oko Staničenja, sve do ulaza industrijske zone Pirota.

To je deo gde je zatvoren autoput i gde je većina onih koji su primeljeni u bolnicu i pokupljena. Autoput je i dalje zaustavljen za saobraćaj, obezbeđuje ga policija, a obilaznim putem se dolazi do Pirota.

U Univerzitetskom kliničkom centru Niš je tokom prethodne večeri i noćas zbrinuto je 15 pacijenata, od kojih troje dece, nakon nakon što je juče popodne na deonici pruge od Pirota do sela Staničenja kod mesta Sopotski han iskliznula jedna vagon- cisterna natovarena amonijakom, koji je iscureo, zbog čega je došlo do velike koncentracije tog gasa u vazduhu.

Danas u 16.36 časova, na delu magistralne pruge Niš – Dimitrovgad, izmeđi Pirota i Staničenja, van naseljenog područja, došlo je do prevrtanja jedne vagon cisterne tovarene amonijakom.

Zbog izlivanja amonijaka u Pirotu je proglašeno vanredno stanje, a građanima se savetuje da ne napuštaju svoje domove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari