Na prelazu kod OŠ "Stari grad" od danas saobraćajci, uskoro i vibro trake 1

Posle pisanja Danasa o nebezbednom prilazu Osnovnoj školi „Stari grad“ u Užicu, gradska vlast je saopštila da će od danas na tom potezu pojačano dežurati saobraćajni policajci, a uskoro biti postavljene i vibro trake.

Darija Lukić Nešković, jedna od majki koja je apelovala da se hitno pronađe rešenje koje će povećati bezbednost dece, za Danas kaže da joj je drago što su molbe roditelja urodile plodom.

-Verujem da će nadležni kao odgovorni ljudi zaista pomoći da naša deca budu zaštićena u saobraćaju. Srećna sam što su naše reči pronašle put do njih, kaže ova majka deteta predškolskog uzrasta.

Prema rečima Slobodana Šiljkovića, člana Gradskog veća za saobraćaj, sa Policijskom upravom u Užicu je postignut dogovor da pripadnici Saobraćajne policije od danas pojačano dežuraju u ulici Lazara Mutapa, gde se nalazi nebezbedni izlaz iz škole.

-To je samo privremeno rešenje, jer čim vremenski uslovi dozvole na tom potezu biće postavljene vibro trake – rekao je Šiljković i istakao da roditelji i građani mogu računati na punu saradnju nadležnih institucija i predočiti gde postoje problemi.

U toku je tender za izvođača radova za postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije, a nadležni naglašavaju da će se prvo raditi na lokacijama u blizini škola, vrtića i zdravstvenih ustanova.

Oni navode da će će, u skladu za zahtevima građana, čim vremenske prilike to dozvole na još nekoliko lokacija biti postavljeni pešački semafori, vibro trake i usporivači brzine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari