Načelnik Milenković o slučaju Jovanjica: Kompletnom akcijom lično sam rukovodio 1Foto: Dejana Majstorović

Zbog pojedinih napisa u medijima o slučaju Jovanjica Ministarstvo unutrašnjih poslova je dostavilo medijima izjavu Slobodana Milenkovića, načelnika Četvrtog odeljenja Policijske uprave za grad Beograd.

MUP je apelovao na pojedince “da prestanu sa plasiranjem raznoraznih neistina zarad sticanja kojekakvih koristi i poena, a kojima nanose štetu ugledu Ministarstva unutrašnjih poslova”.

Izjavu Slobodana Milenkovića prenosimo u celosti:

„Zbog brojnih netačnih i neistinitih informacija želim da upoznam javnost sa slučajem Jovanjica. Kompletnom akcijom lično sam rukovodio, a u akciji je učestvovalo 50 policijskih službenika Četvrtog odeljenja UKP-a, odnosno Odeljenja za borbu protiv droga.

Od samog početka kompletno postupanje policijskih službenika je bilo zakonito uz obaveštavanje nadležnog tužilaštva, u ovom slučaju Specijalnog tužilaštva. Moram da napomenem da od početka istrage, pa do danas, apsolutno nikakvih pritisaka nismo imali od bilo koga iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Takođe, želim da upoznam javnost da je kompletna istraga sprovedena adekvatno i zakonito. Ni u jednom segmentu ove obrade nije pronađena bilo kakva veza porodice Vučić sa navedenim slučajem. To odgovorno tvrdim kao načelnik Odeljenja koje je vodilo istragu i kao neko ko je podneo krivičnu prijavu protiv Predraga Koluvije.

Apelujem na sve da ne vrše pritisak putem medija na policijske službenike MUP-a. Policijski službenici rade profesionalno i zakonito u interesu zaštite prava i sloboda građana Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.