Najviše para lokalnoj zrenjaninskoj televiziji i na drugom konkursu za medije 1Foto Nadica Jakovljev/Danas

Od ukupno 4,3 miliona dinara koliko je u drugom krugu sufinansiranja u budžetu Zrenjanina predviđeno za medije, najviše para, ukupno 2,7 milion, dobila je lokalna RTV Santos.

Komisija u sastavu Branimir Kozarov, Radojica Mali i Ilija Stojanović odlučila je da u drugom krugu sufinansiranja medija u Zrenjaninu najviše novca iz budžeta dobije lokalna RTV Santos.

Za emisiju na radiju Santos će dobiti milion, a za informativnu emisiju na televiziji 1,7 miliona dinara, ukupno 2,7 miliona dinara.

U prvom krugu, Santos je za tri medija, televiziju, radio i portal, iz budžeta dobio već 9,5 miliona dinara.

Na drugom konkursu, projekat pod nazivom “Vojvođanska svitanja” 400 hiljada dinara dobilo je preduzeće V production iz Subotice, odnosno portal vojvođanski.com.

Lokalni portal Sport info za projekat pod nazivom “Zrenjanin, zeleni grad budućnosti i zdrave pijaće vode” u drugom krugu dobio je 240 hiljada dinara a lokalni portali Zr klik i Volimzrenjanin dobili su po 300 hiljada dinara. Svi ovi  portali su u prvom krugu dobili po 100 hiljada dinara.

Radio Klik FM sada je dobio 150 hiljada dinara, u prvom krugu 100 hiljada.

Iz gradskog budžeta finansiraće se i Savez Srba u regionu sa 200 hiljada dinara, za projekat pod nazivom “Srpsko kolo”.

Zanimljivo je da je odbijen projekat “Mužljanskih novina”, publikaciji koja na mađarskom jeziku, periodično izlazi u Mužlji, naselju pored Zrenjanina.

Za medije je u ovoj godini iz budžeta Zrenjanina opredeljeno nešto više od 20 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari