Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu pokrenulo je istragu povodom smrti četvorogodišnjeg dečaka koji je preminuo u Kliničkom centru u Nišu nakon što je progutao žir sa novogodišnje jelke, potvrđeno je Danasu.

Dečak je preminuo u noći između utorka i srede u Kliničkom centru u Nišu gde je hitno prebačen nakon što je progutao žir  sa novogodišnje jelke u Predškolskoj ustanovi Pčelica u Vladičinom Hanu.

On je najpre prebačen u Zdravstveni centar u Surdulici, a potom i u KC u Nišu gde su lekari izvadili žir, ali je opšte stanje dečaka bilo loše zbog problema sa disanjem koje je dovelo, kako su naveli lekri KC u Nišu, do „teškog oštećenja moždane funkcije“.

Po nalogu tužilaštva biće izvršena obdukcija preminulog dečaka, a danas su vanredni nadzor u Predškolskoj ustanovi Pčelica u Vladičinom Hanu obavili i nadležni iz Prosvetne inspekcije.

Istraga će utvrditi eventualnu odgovornost zaposlenih u ovoj predškolskoj ustanovi gde je došlo do nezapamćenog incidenta koji je šokirao građane Vladičinog Hana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari