Remi sa Slovenijom, poraz od Estonije i gubitak bodova od Italije, za zelenim stolom, dali su „biti ili ne biti“ dimenziju duelima A fudbalske selekcije Srbije sa Severnom Irskom i Estoncima. Kiks(evi) na Zvezdinom stadionu, ovog petka, i u Talinu sledećeg utorka, oduzeli bi „orlovima“ najverovatnije čak i teoretsku nadu da kraj kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini mogu završiti na jednom od prva dva mesta u C grupi.


– Kvalitet imamo, ali u ovakvim utakmicama potrebna je i sreća, a ona nas pomalo napušta poslednjih dana. Nadam se, ipak, da ćemo biti pravi u pravo vreme. Verujem da će naša velika želja za odlaskom na prvenstvo Evrope biti jača od problema sa povredama – oprezni je optimista Birmingenov napadač Nikola Žigić, koji još ne gubi nadu da će biti u špicu u duelu sa „tipičnim predstavnikom ostrvskog fudbala“ i atakovati na mrežu, takođe rovitog, klupskog kolege Dojla.

– Radim u teretani i nastojim da, sa lekarima, dobijem bitku sa bolom. Ako ne za meč sa Ircima, onda makar do gostovanja u Estoniji – standardni golgeter našeg tima trudi se da izbriše svoje ime sa spiska povređenih igrača, na kojem su još Nemanja Vidić, Zdravko Kuzmanović i Pavle Ninkov.

Povratnik u reprezentaciju Milan Jovanović zdrav je kao dren, ali kuburi sa formom jer retko igra u Liverpulu.

– Lično sam rekao selektoru da ne mora da me poziva dok ne rešim status u klubu, pošto nisam hteo da trpi bilo kakvo opterećenje zbog mene, ali nisam imao ni trunku dileme kada mi je potražio pomoć u ovoj vanrednoj situaciji. Spreman sam i da svoje mesto krila zamenim pozicijom u špicu – tvrdi Lane, inače uveren da pobednika meča na (odlukom UEFA) praznoj „Marakani“ neće odlučiti razlika u kvalitetu.

– Bolji smo od Severne Irske i od Estonije, ali ovog puta će presuditi mirnija glava i veće iskustvo. Nadam se da nas prazne tribine neće uspavati, da ćemo i bez navijača imati dovoljno energije i motiva za pobedu – smatra Jovanović, dok Miloš Krasić potencira druge faktore.

– Verujem da nam kolektivna igra i maksimalno zalaganje svakog pojedinca mogu doneti uspeh u dvomeču odluke. Svima nam je san da igramo na prvenstvu Evrope. Ova generacija to zaslužuje svojim kvalitetom – tvrdi krilni vezista Juventusa, koji opet pogađa u dresu „Stare dame“. 

Prismotra UEFA

Iako će utakmicu sa Severnom Irskom, zbog suspenzije od strane Evropske fudbalske federacije, pratiti samo zvanična lica, predstavnici medija i 240 VIP gostiju Saveza našeg protivnika, UEFA ju je označila kao meč visokog rizika i odlučila da u Beograd pošalje specijalnog posmatrača.

Krasić: Danko i Lune požurili

Sva trojica reprezentativaca izrazila su žaljenje zbog odlaska Danka Lazovića (zauvek) i Aleksandra Lukovića (na godinu dana) iz reprezentacije.

– Mislim da su požurili sa tako važnim životnim odlukama, ali nadam da će se Danko i Lune predomisliti i uskoro opet biti s nama – ne želi da veruje u definitivan rastanak sa Zenitovim dvojcem Krasić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari