Ne znamo šta je istina i to će potrajati

*Lekić: Futuristički gledano, kada dođe do smene vlasti, krenućemo u obnovu kao posle 1945. godine
Razgovor o medijskim slobodama “Srbija posle Vučića” večeras u CZKD-u

Ostavite komentar


  1. Bice kao i posle smene Milosevica ili Tadica. Gomila SNSovaca ce se infiltrirati u redove nove vlasti (kao sto je 2000. pao samo Milosevic, ali ne i sistem, ili kao sto su se od 2012. do danas xy demokrata uclanile u SNS i postale Vucicevi prvoborci). Nece Vucic vladati vecno, ali nije Vucic ni problem, vec je to sistem koji je uvek isti (negiranje zlocina, nacionalizam, korupcija, nepotizam…). Vucic je pre posledica, nego uzrok problema Srbije.

    1. Apsolutna istina, mi smo menjali Miloševića, a kostur, pravosuđe, javna uprava, javni sektor i javna preduzeća, svi koji sebe nazivaju malim šrafovima, nisu taknuti. Ti, na izgled nebitni elementi, razrađuju sistematizacije za zbrinjavanje svoje dece, za uvećanje sopstvenog kućnog budžeta i drže nas u blatu. Vučić jeste posledica, jer je sistem tako uređen da onaj ko zna da zateže te male šrafove u izuzetno dobroj poziciji, sistem su pre njega usavršavali tadićevci i zarili nam nož u leđa. Trivanka i ostale viđene demokrate pokazuju kako lepo može da se pliva u sistemu koji su nasledili od Miloševića i koji su usavršili. Na žalost, deo tog sistema su i brojne lokalno nepoznate demokrate koje su 2000te dodale članskoj SPSa člansku DSa ili DSSa, sada SNSa… Vremnom su ti nebitni šrafovi toliko zarđali da je skoro nemoguće da se odšrafe i zamene, a šta god radili oni nas koče. Neka sitna varnica može da izvede masu na ulicu i da Vučić bude sklonjen sutra, a može i da ostane doživotni vladar uz ubrzano iseljevanje mladih, ali kičma tog zarđalog mehanizma ostaće netaknuta i dobićemo novog Živkovića, Koštunicu, Tadića, Vučića, dobićemo nekog novog kome će biti lepo, ali nama će i nadalje biti loše, jer će reforme, kao što su do sada izostajale, ponovo izostati. Onda će taj koji zglajzne da pljuje neuređene biračke spiskove, bugarski voz, loš izborni zakon, žestoku centralizaciju tabloide…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.