Realizacija projekta, vrednog više od milion evra za poboljšanje vodosnabdevanja u lozničkoj opštini trebalo bi da počne do krajem avgusta, najavio je direktor Javno komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ iz Loznice Dragan Pavlović. On je rekao novinarima da bi do kraja avgusta trebalo da budu obavljene sve pripreme za realizaciju projekta.

Realizacija projekta, vrednog više od milion evra za poboljšanje vodosnabdevanja u lozničkoj opštini trebalo bi da počne do krajem avgusta, najavio je direktor Javno komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ iz Loznice Dragan Pavlović. On je rekao novinarima da bi do kraja avgusta trebalo da budu obavljene sve pripreme za realizaciju projekta. „Reč je o projektu vrednom 1.132.350 evra, koji sa 905.880 evra finansira Nemačka vlada preko Nemačke razvojne banke (KFV), dok je preostali iznos obezbedila lokalna zajednica“, naveo je Pavlović. On je rekao da se očekuje da KFV odredi konsultanta koji će s poslovodstvom lozničkog preduzeća pripremiti tender za sprovođenje te investicije.
Projektom je predviđeno da bude zamenjeno šest hiljada vodomera za kućne priključke i 400 vodomera većih promera za preduzeća i ustanove. Predviđena je i rekonstrukcija četiri kilometra sekundarne vodovodne mreže i ugradnja 20 novih merača protoka vode. Sekundarna vodovodna mreža u Loznici duga je 700 kilometara i broji oko 27 hiljada vodovodnih priključaka. Cilj prve faze projekta je smanjenje gubitaka na vodovodnoj mreži u Loznici koji iznose čak 40 odsto, dok je u drugoj fazi planirano proširenje kapaciteta vodovodne mreže u Loznici i okolini. Nemačka vlada će slične projekte poboljšanja vodosnabdevanja finansirati u još sedam opština Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari