NIN bez fotografije na naslovnoj strani 1Foto: FoNet Dragan Antonić

Nedeljnik NIN na naslovnoj strani današnjeg izdanja nema fotografiju, saopštio je izdavač Ringijer Aksel Špringer Srbija, a glavni i odgovorni urednik nedeljnika Milan Ćulbrk izjavio je FoNetu da će se NIN sa promenjenom naslovnom stranom pojaviti na kisocima u Beograd u toku dana.

„Na naslovnoj strani nema fotografije, jer je ona koja je već objavljena na društvenim mrežama, prema mišljenju izdavača Ringijer Aksel Špringer Srbija bila neprimerena, pogotovo u zemlji u kojoj je ubijen premijer“, objavljeno je na fejsbuk stranici nedeljnika.

Kako se navodi, iako je naslovna strana promenjena, sadržaj članka „Afera oružje: Ko ruši Krušik“ ostaje nepromenjen.

Ćulbrk je rekao da će se NIN sa promenjenom naslovnom stranom u toku dana pojaviti na kioscima u Beogradu, a sutra i u drugim delovima Srbije.

https://www.instagram.com/p/B5ZIp9VpvQf/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom naslovne strane nedeljnika NIN, da je saglasan sa tom fotografijom i da se oseća vrlo dobro zbog toga jer su sve optužbe koje stižu na njegov račun zapravo samo prepisani tekstovi iz magazina Tabloid Milovana Brkića.

Premijerka Ana Brnabić zahvalila je danas Ringieru, izdavaču NIN-a, što je pokazao dovoljno odgovornosti da se promeni naslovna strana tog nedeljnika, kao i javnosti na reagovanju, ali i nekim neistomišljenicima predsednika Aleskandra Vučića.

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je danas da je naslovna strana nedeljnika NIN, koja je naknadnom intervencijom vlasnika povučena, „žalostan primer odsustva skrupula i survavanja dobrog ukusa i novinarske etike u duboki ponor“.