"Prodali smo se Vučiću i ostali Đilasov tajkunski medij": Milan Ćulibrk o intervjuu sa Vučićem u NIN-u koji je izazvao buru u javnosti 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da prekine medijsko ćutanje kada je reč o nedeljniku NIN, pa je posle sedam i po godina dao intervju glavnom uredniku Milanu Ćulibrku.

Ovaj razgovor je postao tema broj jedan na društvenim mrežama, a mnogi od komentara svode se na to da se „i NIN prodao“ te na pitanje kako baš sada, u jeku izborne kampanje, NIN radi intervju sa Vučićem.

Glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk objašnjava za Danas da su do intervjua došli tako što je prošle nedelje nova vlasnica Jelena Drakulić pitala da li bi uradili intervju sa Vučićem, na šta su joj odgovorili da su to tražili 10, 20 puta dotad ali da Vučić to nije hteo.

– Pitala je da li bismo uradili, rekao sam naravno, uradili bismo to profesionalno, ali uz uslov da to ne bude jedini predizborni intervju, i da posle toga imamo intervju sa liderom najveće opozicione stranke, bar se tako kotira, Draganom Đilasom. Tako da ćemo u sledećem broju imati intrevju i sa njim – kaže Ćulibrk.

Naš sagovornik je intervju sa Vučićem radio juče. Razgovor je trajao oko sat i po, a sem u štampanom izdanju NIN-a, biće objavljen i u video formatu, na sajtu ovog nedeljnika.

Za NIN o Belivuku, Ribnikaru, Kosovu…

Na pitanje da li je uspeo da pita Vučića sve što nije mogao u proteklih sedam i po godina, Ćulibrk odgovara da nažalost nije zbog vremenskog ograničenja, ali je postavio bar neka koja mu se, kako kaže, do sada nisu postavljala.

– Pitan je o vezama sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka, o generalnom sekretaru vlade Novaku Nediću za koga postoji policijska beleška da je bio u kontaktu sa pripadnicima Belivukovog klana, o kol centrima SNS-a, o tome čije se pare dele građanima pred izbore, o Kosovu – da li će Ohridski sporazum, bez obzira da li ga on potpisao ili ne, postati deo pregovaračkog poglavlja za prijem Srbije u EU, o ubistima u Ribnikaru, Duboni, odgovornosti Vlade… ko će biti novi premijer – navodi Ćulibrk neka od pitanja koja je postavio predsedniku Srbije.

"Prodali smo se Vučiću i ostali Đilasov tajkunski medij": Milan Ćulibrk o intervjuu sa Vučićem u NIN-u koji je izazvao buru u javnosti 2
foto BETAPHOTO (AP Photo/Peter Dejong)

Upitan da li ga je pitao o aferama aktuelne vlasti, Jovanjici, dva minuta sa naplatne rampe…, naš sagovornik kaže da jeste.

– Rekli smo da se ovih dana pojavio neki snimak, a da sporna dva minuta snimka iz Doljevca nismo videli. Pitali smo ga o tome – ukazuje Ćulibrk.

Ćulibrk nije želeo da nam kaže da li je Vučić odgovorio konkretno, ili je kao i do sada pokušao da izbegne govoreći o nečemu drugom, već nam poručuje: „Čitajte sutra NIN“.

Ćulibrka nisu iznenadili komentari „da se NIN prodao“ i da je „legao na rudu“, iako, kako tvrdi, to ne odgovara istini.

– Sada govore kako smo prešli na Vučićevu stranu, a sledeće nedelje će da kažu kako je Vučić ipak bio u pravu i da smo mi Đilasov tajkunski medij. Tako da smo se i prodali Vučiću i ostali Đilasov tajkunski medij – poručuje kroz osmeh glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari