Nova snaga Kragujevca: Minut do 12, ostajemo bez pijaće vode 1Foto: Nova snaga Kragujevca

 

Tokom vikenda koalicija Nova snaga Kragujevca razgovarala je sa više od 500 sugrađana Kragujevca u okviru kampanje „Minut do 12” da se sačuva pijaća voda sa Gružanskog jezera.

– Pre par dana se pojavila „ekološka” organizacija koja zastupa da „Kragujevac treba da ima tehničku vodu i da preko 100.000 naših sugrađana kupije vodu u prodavnicama”. Tako nešto je nedopustivo, rekao je Miloš Srejović, poverenik gradskog odbora Ekološkog ustanka.

Saša Vasiljević, koji je deo odborničke grupe Nova Snaga KG – Srbija centar (SRCE), Ekološki ustanak u Skupštini grada Kragujevca smatra da je potrebno je da se svi Kragujevčani uključe u rešavanje problema ove akumulacije.

– Simbolično smo napravili galeriju od poruka koje su građani popunili na peticiji za spas ove akumulacije, poručio je on.

– Nova snaga Kragujevca već dve godine aktivno radi sa strukom na dijagnostikovanju problema (šest velikih problema) ali i predlaže rešenja (tri jasno definisana cilja). Borimo se i kroz institucije, ali i na ulici i potreban nam je svaki potpis i glas sugrađana, zaklučio je Nikola Nešić, nosilac koalicione liste na proteklim lokalnim izborima, koja je osvojila 7,05 posto glasova.

Koaliciju Nova snaga Kragujevca čine Zajedno, Srbija centar (SRCE), Ekološki ustanak, Zeleno – levi front i Šumadijska regija, a u Skupštini grada Kragujevca ima šest odbornika.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari