Novi Pazar: Ove godine više od 800 brucoša 1Foto: Novi Pazar

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP), ove jeseni školovanje započinje 13. generacija studenata, u kojoj će biti više od 800 brucoša.

U septembarskom upisnom roku najviše mesta popunjeno je na poslovnoj informatici, pravima i ekonomiji, sportu i fizičkom vaspitanju, gde su dostignute sve budžetke kvote, rekla je FoNetu portparolka DUNP Biljana Dumić.

Na 13 studijskih programa, gde je konkursom bila ponuđena druga upisna šansa, ostalo je ukupno manje od 200 nepopunjenih mesta. Najveći broj odnosi se na departmane za matematičke, tehničke i hemijsko-tehnološke nauke.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u junskom upisnom roku, na prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija upisano je 758 brucoša. Tada su popunjena sva mesta na studijskim programima: psihologija, vaspitač u predškolskim ustanovama, arhitektura, softversko inženjerstvo, engleski jezik i književnost, biologija i rehabilatacija.

Istovremeno, na studijama srpskog jezika i književnosti, kao i građevinarstva, popunjena su sva mesta na budžetu.

Svečani prijem studenta prve godine na Državnom univerzitetu biće organizovan 1. oktobra, a nastava za sve godine studija počinje dan kasnije, 2. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari