Novinar Danasa opet pod paljbom tabloida, uvučen i funkcioner SPS; Tončev: Ne finansiram svakog koga poznajem 1Novica Tončev, foto: Vlada Srbije

Tabloid Objektiv objavio je u današnjem izdanju nepotpisan tekst sa neimenovanim izvorom koji tvrdi da je ministar bez portfelja i funkcioner SPS-a Novica Tončev platio uredniku i kolumnisti Danasa Vukašinu Obradoviću da piše takst protiv Danila Vučića, sina predsednika Srbije.

List dalje navodi da je Obradović davno na Tončevom platnom spisku “jer su poznanici sa juga Srbije” a da je naš novinar za kolumnu “Tramp Junior, Hanter Bajden i Danilo Vučić” objavljenu u ponedeljak dobio “izdašno uvećanu mesečnu apanažu”.

Neimenovan izvor Objektiva kaže da ne zna šta su Tončevi motivi da napada Danila Vučića, “ali pretpostavlja se da je prljavim lažima hteo da vrši pritisak na Vučića” kako bi ga postavio za ministra u novoj vladi.

Novica Tončev negirao je za naš list navode ovog tabloida.

– Kao čovek od 60 godina koji iza sebe ima dugogodisnji staž u privatnom i javnom sektoru normalno je da sam kroz rad upoznao veliki broj ljudi, a među njima je i gospodin Vukašina Obradovića. Poznanstvo sa nekim ne podrazumeva automatski da ga i finansiram. Da li to znači da će se reči i mišljenja svakog čoveka sa juga, svakog mog zemljaka, povezivati sa mnom i stavljati u najružniji kontekst? – pita Tončev.

On dodaje da kao neko ko je trpeo napade na sopstvenu porodicu i unuka od nepunih godinu dana, osuđuje napade na bilo čije dete i člana porodice.

Na pitanje kako komentariše navode da mu je cilj da izvrši pritisak kako bi se našao u novoj vladi, naš sagovornik kaže da to nije ništa novo.

– Posle svakih izbora bio sam označen kao neko ko je spreman i ko jedino ima za cilj da naudi državnoj vlasti, ne vodeći računa o činjenici da je moja domovina Srbija, da tu rade moja deca i ja, tu plaćamo poreze i zapošljavamo ljude – ističe Tončev.

Podsetimo, Vukašin Obradović nije napadao Danila Vučića, što je jasno svakom ko je pročitao njegovu kolumnu, već je istakao da je legitimno pisanje o članovima porodica javnih funkcionera ukoliko svojim ponašanjem skreću pažnju na sebe, navodeći kao primere pisanje o sinovima brojnih svetskih lidera.

– Svako ko je pročitao moj tekst jasno može da zaključi da se ne radi ni o kakvom „napadu na Danila Vučića“, već da je reč o tome da su članovi porodica najviših nosilaca državnih funkcija u svim civilizovanim, demokratskim državama podvrgnuti povećanoj pažnji javnosti – ističe za Danas Vukašin Obradović.

Prema njegovim rečima, Danilo Vučić ne bi smeo da bude nikakav izuzetak a još manje opravdanje da se jednoj grupi medija uskraćuju gostovanja i učešće u programu predsednika države, članova SNS i državnih funkcionera.

– Tvrdnje da primam nekakvu „mesečnu apanažu“ od Novice Tončeva i da je on naručio i platio pisanje ovog komentara su toliko besmislenosti da ih ne vredi ni komentarisati. Te laži su zapravo jedino u funkciji „argumenta“ da se opravda nakaradni odnosa vlasti prema medijima koji nisu pod njihovom kontrolom – ukazuje Obradović.

On je podneo žalbu Savetu za štampu a Objektiv će, ističe, morati i na sudu da dokaže istinitost tvrdnji iz pomenutog teksta.

Inače, direktor i glavni urednik Objektiva Duško Vukajlović nije odgovorio na pitanje Danasa na čemu baziraju svoje tvrdnje da Tončev plaća Obradovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari