Novine Objektiv prestale da izlaze, glavni urednik ne zna zašto 1Foto: Screesnhot Instagram @naslovnestrane365

Novine Objektiv prestale su da izlaze prošle nedelje. Kako je Danasu nezvanično rečeno, zaposleni su samo obavešteni o gašenju štampanog izdanja, te da će od sada svi raditi za portal. Glavni urednik novina Duško Vukajlović navodi da on nije dobio zvanično objašnjenje o razlozima zbog kojih se novine više ne štampaju.

– Novine ne izlaze. Svima je rečeno da će sada raditi samo za portal. Niko nije pominjao otpuštanja za sada – rečeno je nezvanično u redakciji za Danas.

Na pitanje Danasa zašto dnevne novine Objektiv više ne izlaze glavni urednik novina Duško Vukajlović kaže da on nije dobio zvanično objašnjenje.

-Svi zaposleni u redakciji su svakoga dana radili i završili svoj posao kao što to uvek i čine. Za to što novine nisu odštampane niko u redakciji nije odgovoran. Navodno je novi vlasnik štamparije stopirao štampu naših novina. Detaljnijih informacija nemam. Iskreno se nadam, pre svega zbog svih zaposlenih u Objektivu, ali i naših čitalaca, da će se ova situacija uskoro rešiti i da će novine nastaviti da redovno izlaze – kaže Vukajlović.

Sagovornik Danasa dodaje i da je apsolutno netačno da je zaposlenima u redakciji printa dat nalog da sada moraju da pišu za portal.

– Naš izdavač je firma Elektronski portal Objektiv koja pored novina ima i druga svoja izdanja uključujući i portal objektiv.rs. Iako su redakcije bile zasebne, svi zaposleni mogli su kada žele da rade i za print i za portal i za video produkciju, jer je pre svega to bilo njima u interesu da im se sadržaj koji proizvode pojavi na više kanala. Napominjem da nikada niko nikoga nije prisiljavao da bilo šta radi mimo svoje volje za bilo koje naše izdanje – kaže Vukajlović.

Novine Objektiv počele su da izlaze krajem decembra 2020. godine.

U otvorenom pismu javnosti Aleksandar Papić, koji je svojevremeno bio blizak odlazećem ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, naveo je da je suvlasnik novina i portala Objektiv.

Aleksandar Papić i Nebojša Stefanović su od 2021. godine u otvorenom sukobu. Stefanović je Papića optužio za saradnju sa klanom Veljka Belivuka, dok je Papić tvrdio da Stefanovićeva uža porodica boravi u njegovoj kući i da je zatražio njihovo iseljenje.

Objektiv je tokom prethodnih meseci optuživao Nebojšu Stefanovića za niz stvari uključujući i državni udar. Na portalu Objektiv objavljen je i intervju sa nekadašnjom državnom sekretarkom u MUP-u Dijanom Hrkalović, koji je prenet i u novinama, u kome ona optužuje Stefanovića i za prisluškivanje predsednika Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari