NPSS podneo krivičnu prijavu zbog smrti molekuralne biološkinje Tamare Kačar 1Dijana Hrkalović, Nebojša Stefanović Foto: FoNet/ Nenad Ðorđević

Novi policijsko sindikalni savez (NPSS) podneo je danas krivičnu prijavu protiv više bivših i sadašnjih visokih funkcionera MUP-a zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo proganjanje i navođenje na samoubistvo Tamare Kačar.

Prijava je podneta protiv nekadašnje državne sekretarke MUP-a, Dijane Hrkalović, zatim tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića, tadašnjeg direktora policije Vladimira Rebića, tadašnjeg načelnika PU za Grad Beograd Milana Stanića, te preminulog Predraga Marića, tadašnjeg načelnika Sektora za vanredne situacije, kao i drugih NN lica.

U prijavi se navodi da postoje osnovi sumnje da se Tamara Kačar ubila skokom sa terase stana koji se nalazi na Voždovcu, usled ogromnog psihičkog pritiska koji su joj pripadnici organizovane kriminalne grupe nanosili od 2019. godine.

Kako se ukazuje u prijavi, Kačar nije htela da poklekne njihovim pritiscima da svoj posao DNK veštaka, a posebno u pogledu slučaja „Durmitor“, radi po njihovom diktatu, “već se odlučila da u svome poslu ostane dosledna i istrajna, u pogledu lične savesti, zakonitosti i profesionalnosti”.

Podsetimo, o slučaju Tamare Kačar pisao je i Danas.

Krivičnu prijavu u ime Novog policijsko sindikalnog saveza podneo je potpredsednik saveza i predsednik Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije Zdravko Rajević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari