Oglasio se Goran Vesić povodom karikature Predraga Koraksića Koraksa: "Ne bih nikoga da učim njegovom poslu" 1Foto: Beta/Beoinfo

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas povodom karikature Predraga Koraksića Koraksa, na kojoj su prikazani Jelena Karleuša i Aleksandar Vučić a koja se našla na naslovnoj strani Danasa, da je  trebalo da reaguje i poverenica za ravnopravnost polova Brankica Janković.

„Ne bih nikoga da učim njegovom poslu, ali mislim da je poverenica morala da reaguje. Ta karikatura predstavlja mizoginiju i poniženje je za sve žene“, rekao je Vesić.

On je dodao da je poverenica Janković „verovatno kalkulisala“ jer, kako je rekao, „svi koji dignu glas“ budu izviždani i pomenuti na građanskim protestima, pa je verovatno to želela da izbegne.

Da podsetimo, u listu Danas u petak je objavljenka karikatura Predraga Koraksića Koraksa, koji je na simboličan način predstavio zavisni odnos vlasti i estradnih zvezda, koje u zamenu za sponzorstvo gostujući na nacionalnim televizijama hvale vlast Aleksandra Vučića, a po potrebi napadaju aktuelne političke protivnike.

Koraks je, predstavljajući estradu koja je na ovaj način povezana sa aktuelnim režimom, a Karleuša nikako nije jedina koja „zarađuje“ isisavajući javni novac dok zauzvrat „botuje“ za vlast, nacrtao pevačicu kako „doji“ predsednika Vučića.

U prvobitnoj verziji teksta koji je prenet sa agencije Beta pisalo je da se reči ministra infrastrukture Gorana Vesića odnose na karikaturistu Nove Dušana Petričića. Međutim, pošto je mislio na karikaturistu Danasa Predraga Koraksića, Koraksa, tekst je naknadno izmenjen.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari