Oluci uvedeni u kanalizaciju, veliki problem Lozničana 1Foto: Lozničke Novosti

Nevreme koje je nedavno zahvatilo Loznicu, ponovo je ukazalo na veliki problem koji postoji u ovom gradu, jer su ulice bile poplavljene, a u mnogim podrumima stambenih zgrada “izbila” je kanalizacija.

Iz JP ‘’Vodovod i kanalizacija’’ najavili su da će u narednom periodu raditi na rešavanju ovog problema – prenose Lozničke Novosti.

Prema rečima izvršnog direktora ovog preduzeća Željka Marjanovića, nadležne inspekcijske službe i komunalna policija krenuće u obilazak terena, zbog uključivanja kišne kanalizacije u fekalnu.

„Građani oluke uvode u fekalnu kanalizaciju, a strogo je zabranjeno mešanje atmosferskih i kanalizacionih voda. Tako da kada su velike kiše, sva voda se sa krovova pokupi u kanalizaciju, i dolazi do njenog izlivanja. To je trenutno najveći problem koji imamo i moraćemo vrlo brzo da ga rešavamo“,  kazao je Marjanović.

U vreme nedavnog velikog nevremena za dva sata, na fekalnoj crpnoj stanici, bilo je uključeno svih šest pumpi velikog kapaciteta.

– Tada smo prepumpavali 2.000 litara vode u sekundi, a radilo se maksimalno kako bi se grad što pre oslobodio velike količine vode i smanjile štetne posledice – rekao je Marjanović za Lozničke Novosti.

Tada su ekipe ‘’Vodovoda’’ imale ‘’više desetina intervencija’’ na pozive stanara zbog poplavljenih podruma, kazao je on i ponovo apelovao na građane da oluke sa svojih objekata ne uvode u fekalnu kanalizaciju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari