Predstavnici lokalne vlasti iz Kuršumlije pozvali su juče na razgovor dvojicu organizatora štrajka bivših vojnih rezervista Slavka Ilića i Dejana Miloševića.
Njih su u stanici policije dočekali opštinski javni tužilac, predsednik opštinskog suda i predsednik opštine. Ilić, koji je i odbornik u toj opštini, kazao je Beti da je na njih dvojicu vršen pritisak da povuku bivše vojne rezerviste iz zgrade Skupštine opštine Kuršumlija, gde oni već sedam dana štrajkuju glađu.

Predstavnici lokalne vlasti iz Kuršumlije pozvali su juče na razgovor dvojicu organizatora štrajka bivših vojnih rezervista Slavka Ilića i Dejana Miloševića.
Njih su u stanici policije dočekali opštinski javni tužilac, predsednik opštinskog suda i predsednik opštine. Ilić, koji je i odbornik u toj opštini, kazao je Beti da je na njih dvojicu vršen pritisak da povuku bivše vojne rezerviste iz zgrade Skupštine opštine Kuršumlija, gde oni već sedam dana štrajkuju glađu. „Organizatorima štrajka je rečeno da će protiv njih biti podnete krivične prijave, ukoliko još danas ne obustave protest“, naveo je Ilić i dodao da mu je u tom slučaju obećano da će zahtevi štrajkača biti rešeni.
Bivši vojni rezervisti nisu pristali na dogovor i dalje nastavljaju blokadu lokalne uprave, a traže i da im se obrati ministar odbrane Dragan Šutanovac. Nekoliko štrajkača je u lošem zdravstvenom stanju, a ekipa hitne pomoći se od juče nalazi u jednoj od kancelarija opštinske zgrade. Štrajkači tvrde da niko među njima nije dobio nijednu ratnu dnevnicu.
Predstavnici vojnih rezervista iz Kuršumlije, koji sedmi dan štrajkuju glađu u zgradi Skupštine opštine Kuršumlija, predali su juče na pisarnici Skupštine Srbije zahtev za isplatu ratnih dnevnica. U zahtevu naslovljenom „Hoćemo pravdu“ rezervisti su zamolili sve poslaničke grupe u Skupštini Srbije da „krajnje ozbiljno“ sagledaju njihov problem i da od njih očekuju odgovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari