Zoran Pejić (DSS) više neće biti član Gradskog veća Užica, jer je podneo ostavku na tu funkciju nakon što je Agencija za borbu protiv korupcije konstatovala da je u sukobu interesa, pošto je istovremeno i pomoćnik direktora JP Direkcija za izgradnju.


Pejić, koji je u Gradskom veću bio zadužen za resor turizma, naveo je u ostavci od 25. decembra da se na taj potez odlučio nakon rešenja direktora Agencije za borbu protiv korupcije da obavljanjem posla pomoćnika direktora tog lokalnog javnog preduzeća, kako je napisao „navodno“ ugrožava nepristrasno obavljanje funkcije člana Gradskog veća.

Osim plate u JP Direkcija za izgradnju, Pejić je ostvarivao i prihod kao gradski većnik i po tom osnovu je primao naknadu u iznosu od 80 odsto od prosečne mesečne zarade u Srbiji.

Umesto Pejića, ali i Zorana Milojevića (SPS), koji je iz ličnih razloga još maju prošle godine podneo ostavku na mesto gradskog većnika zaduženog za vanredne situacije, gradonačelnik Užica Tihomir Petković predložiće skupštini kandidate koji bi trebalo da ih zamene. Odbornici će tajnim glasanjem birati nove većnike i to na sednici koja je zakazana za 28. januar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari