Osumnjičenima za pokušaj prodaje ukradene slike 'Blagoveštenski sabor' određen pritvor 1Foto:YouTube/ kanal9tvns

Osumnjičenima D.M, N.D i R.D određen je pritvor do 30 dana u slučaju prodaje slike „Blagoveštenski sabor“ u Sremskim Кarlovcima, saopšteno je danas iz Višeg suda u Beogradu.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda, Posebnog odeljenja za organizovani kriminal je nakon saslušanja osumnjičenih D.M, N.D i R.D doneo rešenje kojim je prema osumnjičenima odredio pritvor, i to „usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke“.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

„Blagoveštenski sabor“ rad je slikara Vlaha Bukovca, urađen je u tehnici ulje na platnu, i ukraden pre 28 godina, a njegovu preprodaju je u sredu u Beogradu sprečio SBPOK u saradnji sa švajcarskom policijom.

Ministarstvo kulture i informisanja čestitalo je juče policiji Srbije i Švajcarske na brzoj i efikasnoj reakciji sprečavanja prodaje slike „Blagoveštenski sabor“ Vlaha Bukovca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari