Otvaranje AFA Samita 31. oktobra 1Foto: AFA

Tema drugog AFA Samita, koji počinje 31. oktobra u 18 časova, biće ekonomsko osnaživanje žena, njihova profesionalna afirmacija i stvaranje društva jednakih mogućnosti.

AFA samit će i ove godine okupiti vodeće eksperte iz različitih oblasti, predstavnike privrede, vlade i administracije, institucija, ambasada i nevladinog sektora sa ciljem da istraži na koji način lideri vodećih industrija upravljaju promenama, kao i da istakne najveće izazove sa kojima se društvo suočava, te kako inovativne tehnologije mogu da doprinesu unapređenju poslovnog okruženja i razvoju ekonomije i privrede uz primene principa jednakih mogućnosti.

Samit će biti otvoren 31. oktobra u 18h okruglim stolom koji će se baviti upravo temom osnaživanja žena kroz inovacije i tehnologiju. Moderator će biti Rina Bar-Tal, bivša predsednica Izraelske ženske mreže i članica Internacionalnog AFA advisory board-a.

Kako navode organizatoti, tokom drugog dana, 1. novembra, biće organizovani paneli koji će okupiti najuticajnije predstavnike vodećih tehnoloških kompanija. Na panel diskusijama će se govoriti o tome kako IT sektor može da doprinese povećanju rodne jednakosti u radnom okruženju ali i obrazovanju, o tome kako lideri korporativnog sektora upravljaju promenama i kako mogu da iskoriste svoj poslovni uticaj za rešavnje važnih društvenih pitanja a jedno od njih je i rodna ravnopravnost.

Panel posvećeni preduzetništvu će se baviti temom investiranja u tehnološke startapove i digitalizacijom a od vodećih lidera iz sveta farmacije i zdravstva prisutni će imati priliku i da čujemo kako će tehološke inovacije transformisati zdravstveni sistem.

Posebnu pažnju će privući panel posvećen finansijskom sektoru u kom je u porastu broj žena na rukovodećim pozicijama a finansijski sektor je i branša koja će pretrpeti najveće promene pojavom Fintech i blockchain tehnolgije.

Na samom kraju, ali ne manje važno, predstavnici najvećih domaćih poslovnih udruženja i asocijacija poput Kluba Privrednik, Udruženja SAM, AmCham razgovaraće o važnosti networking-a i uticaja koji ima umreživanje, imajući u vidu da je jedan od glavnih nedostataka i razlog zašto su žene i dalje manje uspešne što su pokazala i brojna svetska istraživanja.

Dan posle“ , 1. novembar, rezervisan je i za radionice i coaching koji imaju za cilj razmenu ideja, znanja i iskustava sa gostima iz inostranstva kao i umrežavanje i promocija novih biznis ideja i lansiranje platformi.

4Women2Top je sesija koja se organizuje u saradnji sa ambasadom Izraela u Beogradu koji će voditi Einat Gan El i Ilana Stein ekspertkinje koje pomažu ženama da maksimiziraju svoje sposobnosti na poslu kao i organizacijama sa ciljem da žene napreduju brže i više.

U svetu koji se ubrzano menja pod uticajem eksponencionalnih tehnologija, neophodna je nova vrsta lideršipa i kolaboracije na svim nivoima, da bi se društvo prilagodilo zahtevima novog vremena i svima bile omogućene podjednake mogućnosti za razvoj i napredak. Živimo u eri znanja i konektivnosti kada su svi resursi na raspolaganju i na dohvat ruke.

Želimo da menjamo svest i navike, da zajedno budemo lideri promena i zato vas pozivamo da nam se pridružite i budete u društvu onih koji žele da iskoriste dominaciju IT -a i inovativnih tehnologija za unapredjenje položaja žena ali i društava u celini jer su rodno raznovrsni timovi kao i društva u kojima su podjednako zastupljene žene daleko uspešnija i kreativnijia.

AFA asocijacija je globalna mreža uspešnih, proaktivnih žena iz različitih oblasti, koje žele da kreiraju pozitivne promene i iskoriste svoje znanje i ekspertizu za brzi razvoj društva. Platforma za afirmaciju žena i njihovo aktivno učešće u kreiranju budućnosti i stvaranju društva podjednakih mogućnosti za sve, zasnovanog na znanju, obrazovanju, radu, etici i ličnoj odgovornosti. U saradnji sa kompanijama, organizacijama, institucijama i vladom, AFA asocijacija otvara mogućnost ženama čiji potencijal još uvek nije dovoljno iskorišćen i vrednovan, da napreduju i kontinuinirano, zajednički, aktivno učestvuju u rešavanju najvažnijih problema društva, realizujući svoj kreativni i stvaralački potencijal. Verujemo da kompanije i ekonomije imaju bolje rezultate kada su žene podjednako uključene, dodaje se u saopštenju,

Ovogodišnji AFA Leadership Summit – Vol. 2 su podržale kompanije AIK banka A.D. Beograd, IKEA, Asseco, Esensa i AURA, navode organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari