Otvoren konkurs za smeštaj studenata iz socijalno osetljivih grupa u domove Studentskog centra Novi Sad 1Foto: BETA/DRAGAN GOJIC/MO)

Studenti iz socijalno osetljivih grupa do petka, 30. septembra, mogu da konkurišu za mesto u domovima Studentskog centra Novi Sad.

U 10 centara u Novom Sadu, Somboru i Zrenjaninu slobodno je 306 mesta za studente sa invaliditetom, hroničnim bolestima, studente rekonvalescente i pripadnike romeske nacionalne manjine.

„Kandidati koji smatraju da pripadaju nekoj od osetljivih društvenih grupa, mogu podneti zahtev sa dokumentacijom koja dokazuje pripadnost osetljivoj društvenoj grupi, u roku od osam dana od dana objavljivanja Konačne rang liste. Obrazac zahteva se preuzima i predaje Službi smeštaja SC Novi Sad“, kaže direktor Studentskog centra Zoran Martinović.

Predlog posebne rang liste sa utvrđenim rangom prema težini bolesti donosi komisija, koju sačinjavaju jedan predstavnik Studentskog centra i tri lekara iz studentske poliklinike.

Sve informacije mogu se dobiti na broj telefona 021/210-2445 u Kancelariji za smeštaj studenata iz društveno osetljivih grupa, koja funkcioniše u okviru Službe smeštaja Studentskog centra.

Za pet dana počinje useljavanje brucoša u studentske domove.

Na proteklom Konkursu, koji je trajao od 1. do 15. septembra, smeštaj je dobilo 397 studenata sa 16 fakulteta i visokih škola u Novom Sadu, Zrenjaninu i Somboru.

Konačna rang lista objavljena je na sajtu Studentskog centra Novi Sad.

Kako se ukupno raspodeljuje 3.004 slobodnih mesta, odnosno 2.653 u Novom Sadu, 208 u Studentskom domu u Zrenjaninu, odnosno 143 mesta u Somboru, studentima ostalih godina, nakon konkursa koji je počeo 16. septembra i traje do 01. novembra, biće na raspolaganju ukupno 2.607 mesta.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari