U toku useljavanje brucoša u studentske domove, direktor Studentskog centra "Novi Sad" apeluje da se štedi struja 1foto: Studentski centar Novi Sad

U toku je useljavanje brucoša u studentske domove u Novom Sadu.

Kako je predviđeno, do 11. oktobra u deset studentskih domova, useliće se 397 budućih visokoškolaca.

U Novom Sadu primljena su 316, Zrenjaninu 49, a u Somboru 32 brucoša.

Direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović apelovao je na studente da u saradnji sa Studentskim centrom Novi Sad, studentskim udruženjima i Studentskim parlamentom, doprinesu realizaciji preporuka Vlade Srbije o preko potrebnim uštedama eletrične energije.

„Plan štednje, koji želimo da ispunimo u dogovoru sa Elektrodistribucijom Novi Sad i studentima, podrazumeva racionalno smanjenje utroška struje, ali tako da u potpunosti budu obezbeđeni kvalitetni uslovi studiranja, i učenja. Uveren sam da će nam budući akademci pomoći u tome, jer su studenti u cilju opšteg dobra uvek iskazivali razumevanje i dobru volju“, rekao je Martinović.

Kako se ukupno raspodeljuje 3.004 slobodnih mesta, od čega 2.653 u Novom Sadu, 208 u Studentskom domu u Zrenjaninu, odnosno 143 mesta u Somboru, studentima ostalih godina, nakon konkursa koji je počeo 16. septembra i traje do 22. novembra, biće na raspolaganju ukupno 2.607 mesta.

Za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa namenski je opredeljeno 10 odsto smeštajnih kapaciteta.

U novosadskim domovima iz raspodele je izdvojeno 60 mesta, odnosno za međunarodnu razmenu je rezervisano 40, dok će 20 mesta biti ekonomska.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari