Pedagoški fakultet u Užicu i dalje čeka akreditaciju za smer pedagogije 1Foto: Grad Užice

Predstavnici Grada Užica, Univerziteta u Kragujevcu i užičkg Pedagoškog fakulteta su razgovarali danas o nastavku saradnje i potrebi da se na tom fakultetu uvede pedagogija, kao novi studijski program.

„Pokušaćemo da uradimo sve što je do nas da se mladi u našem gradu obrazuju i da u njemu ostanu i nađu posao. Potrebno je i da se u užičkom visokom školstvu osmisle studijski programi koji su usklađeni sa potrebama malih i srednjih preduzeća“, kazala je dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnca Užica, koja se založila za to da se pomogne užičkom Pedagoškom fakultetu da otvori studijski program pedagogije.

Prof. dr Snežana Marinković, dekanka tog fakulteta, na kome se obrazuju učitelji, vaspitači i sportski treneri, objasnila je da je taj fakultet, pre dve godine, podneo zahtev za akreditaciju za taj studijski program, ali da odgovora nadležnih još uvek nema.

„To koči naše aktivnosti. Odgovor nam je potreban, i to što pre, da bismo, ako ne dobijemo tu akreditaciju, mogli da osmislimo akreditaciju za neki drugi program“, poručila je dekanka.

Prof. dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu, naveo je da je „želja svih da studijski program pedagogije bude uspešno akreditvan“.

„To je jako bitno za ovaj region i grad, jer želimo da što više mladih ljudi obrazujemo u raznim oblastima“, poručio je Filipović. On je dodao da se nada da će užički fakultet i taj Univerzitet „ponuditi tržištu nešto novo što bi“, kako je rekao „bilo atraktivno na tržištu i što bi značilo užičkom regionu.“

Predstavnici tog Univerziteta su posetili i Regionalni startap centar u Užicu, kojim upravlja Regionalna razvojna agencija „Zlatbor“, za koji je rečeno da će sarađivati sa fakultetima tog Univerziteta u projektima digitalizacije i IT tehnologije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari