Pešić: Vučiću je Zvezdan Jovanović heroj 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Ovu jezivu peticiju da se oslobodi Zvezdan Jovanović, sudski dokazani ubica premijera Zorana Đinđica, nije smislio „Kapetan Dragan“, već državni vrh Srbije, koji mrzi i 5. oktobar i Đinđića, odnosno njegove ideje o modernoj i uređenoj Srbiji u EU.

Pošto je Vučić protivnik takve Srbije i mrzitelj Zorana Đinđića, sam je rekao da se napio od sreće kad je ubijen premijer, on sada hoće da rehabilituje njegovog ubicu i otkloni svaki trag 5. oktobra koji je vodio Đinđić kada su radikali i socijalisti pali sa vlasti i kad je Đinđic napravio novu viziju Srbije, Srbije u EU – ocenjuje za Danas Vesna Pešić, sociološkinja i Đinđićeva saradnica u vreme DOS-a.

Ona dodaje da Vučićeva mržnja prema vrednostima EU dobija potvrdu u mržnji i prema Đinđiću, „jer ovo što Vučić pravi od Srbije – kriminalnu, mafijašku državu, i obnavlja radikalsku ideju o velikoj Srbiji, treba da poništi Zorana Đinđića i sve demokratske ideje o Srbiji koje simbolizuju 5. oktobar.

– Naređenje Vučićevo da tobože Kapetan Dragan traži puštanje na slobodu ubicu Zvezdana Jovanovića, zapravo je zatiranje Đinđićeve politike i vizije Srbije kao moderne pravne države i članice EU. On se i javno suprotstavljao radikalima i rekao da oni nisu politika nego bolest. Sada imamo na vlasti radikale, koji su razvalili Srbiju kriminalom, korupcijom i uništenjem svih institucija, i sada bi da još jednom da ubiju demokratske ideje Zorana Đinđića. Zato je glavni gazda instalirao potpisivanje te sramotne peticije – navodi Pešić.

Prema njenim rečima, ubice postaju današnji srpski heroji, pa je na red stiglo poništavanje demokratske revolucije čiji je lider bio Đinđić.

– U tom smislu Zvezdan Jovanović je za Vučića heroj, potvrđujući tako radikalsku ideju velike Srbije i njegove mržnje prema demokratiji koju simbolizuje politika Zorana Đinđića i 5.oktobar – zaključuje Vesna Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.