Petković: Hapšenje radnika Pošte Srbije na Bistričkom mostu nastavak stalnih prepreka Prištine da oteža platni promet na severu KiM 1Petar Petković Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Kancelarija vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je kosovska specijalna policija na punktu na Bistričkom mostu privela dva vozača i dva radnika Pošte Srbije, koji su prevozili novac iz trezora u Leposaviću ka Kosovskoj Mitrovici.

Direktor te kancelarije Petar Petković naveo je u saopštenju da su oni, zajedno sa novcem namenjenim redovnim finansijskim plaćanjima sprovedeni ka carinskom terminalu u južnom delu Kosovske Mitrovice, kao i da su sa njima predstavnici kancelarije.

„Reč je o nastavku stalnih političkih i administrativnih prepreka koje Priština postavlja a koje imaju za cilj da otežaju platni promet na severu Kosova i Metohije, iako na to nemaju apsolutno nikakvo pravo. Srbi imaju svako legalno, legitimno i zakonsko pravo da koriste svoj novac i to se ne dovodi u pitanje“, kazao je Petković.

Sloboda nesmetanog platnog prometa garantovana je dogovorima u Briselu, naveo je Petković, dodajući da će tu nadležnost preuzeti Zajednica srpskih opština kada bude formirana.

„O ovom opasnom potezu Prištine i Кurtija odmah sam direktno obavestio (specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine) Miroslava Lajčaka, kao i Sjedinjene Američke Države i očekujemo njihovu diplomatsku akrivnost u cilju smirivanja tenzija koje Priština proizvodi“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari