Trojica srpskih tenisera nastupaće ove sedmice na ATP turniru u Vašingtonu. Boje naše zemlje u SAD braniće Viktor Troicki i Janko Tipsarević u singlu, odnosno Nenad Zimonjić u dublu u paru sa Danijelom Nestorom. I takmičarke „belog sporta“ iz naše zemlje igraće u Sjedinjenim Državama jer će Jelena Janković i Ana Ivanović učestvovati na turniru u San Dijegu.

Viktor Troicki sastaće se u prvom kolu sa kvalifikantom Kevinom Kimom iz SAD, a ukoliko bude bolji u tom duelu najverovatnije ga čeka još jedan domaći igrač Mardi Fiš. Janko Tipsarević će na otvaranju ukrstiti rekete sa Francuzom Arnoom Klemonom, a zatim ga očekuje „dužnik“ iz Los Anđelesa Sem Kveri, protiv koga će imati priliku da se osveti za poraz prošlog vikenda u polufinalu turnira. Ukoliko obojica naših tenisera budu igrali dobro mogu se sresti u četvrtfinalu. Nagradni fond turnira je 1,16 miliona dolara, a pobedniku će pripasti i 500 ATP poena.

Prvi nosioci dubl konkurencije Nenad Zimonjić i Danijel Nestor za prvu prepreku će imati Čehe Tomaša Berdiha i Radeka Štepaneka.

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković slobodna je na startu WTA turnira u San Dijegu, a u drugom će igrati protiv bolje iz meča između Ruskinje Alise Klejbanove i Francuskinje Aravan Rezai. Ana Ivanović na startu igra protiv Izraelke Šahar Per, a potencijalne protivnice su joj Jaroslava Švedova i Nađa Petrova. Dve teniserke Srbije snage mogu ukrstiti u polufinalu.

Inače, na najnovijim ATP i WTA listama Jelena Janković i Novak Đoković su zadržali svoje pozicije drugih igrača sveta. Prolazom u polufinale u Los Anđelesu Tipsarević je napredovao za pet pozicija i sada je 41. reket sveta, dok je Troicki pao za jednu poziciju i sada je 50. igrač na ATP listi. Ana Ivanović je napretkom za tri mesta došla na 60. poziciju WTA liste, dok je Bojana Jovanovski pala za jedno mesto, ali je i dalje među 100 najboljih, odnosno na 98. poziciji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari