Iako su đaci još prvog septembra seli u klupe novoizgrađene škole u Staroj Pazovi sazidane u okviru projekta „Poboljšajmo stanje u školama“, koji zajednički sprovode Vlada Srbije i Evropska investiciona banka, ministar Žarko Obradović zajedno sa Goranom Jovićem, predsednikom Opštine i Slađanom Bursać, direktorkom otvorio je prekjuče novoizgrađenu Osnovnu školu Simeun Aranicki površine 3.000 kvadrata koja prima 500 đaka.


– Opština Stara Pazova spada u jedan od značajnijih obrazovnih centara u Srbiji. Imaju školu u Golubincima staru dva i po veka, a sada otvaramo jednu od najmodernijih škola, građenu po evropskim standardima – poručio je ministar Obradović uz podsećanje i obećanje da će i narednih godina biti novih škola.

Škola čija je izgradnja stajala više od tri miliona evra, građena je po evropskim standardima ima osam učionica, šest kabineta, fiskulturnu salu, kuhinju, ambulantu. Najveći deo novca je obezbedila Evropska investiciona banka, deo Vlada Srbije, Opština Stara Pazova je učestvovala u obezbeđenju lokacije i kompletne infrastrukture.

– Obećanje smo ispunili i dobili novu zgradu u novoj školskoj godini. To će prvenstveno olakšati muke đacima koji su morali pešačiti po nekoliko kilometara do škole – rekao je obraćajući se đacima Goran Jović, predsednik Opštine.

Direktorka nove škole Slađana Bursać naglasila je da je nastava organizovana po najnovijim obrazovnim metodama koje se ogledaju kroz kabinetsku nastavu i rad s manjim grupama gde se postižu znatno bolji rezultati.

– Posebno smo ponosni na nesmetano pohađanje nastave i obrazovanje dece sa posebnim potrebama – rekla je direktorka škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari