Podrška, ali studenti da budu ozbiljniji 1Foto: Aleksandar Veljković (Arhiva)

Zamenik predsednika Odbora za obrazovanje Skupštine Srbije Ljubiša Stojmirović kaže za Danas da će se lično založiti da se starim studentima produži rok za diplomiranje i da će o tome razgovarati sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem i predsednikom Odbora Muamerom Zukorlićem.

On je već juče, nakon razgovora sa novinarkom Danasa, kontaktirao oko 20 članova i zamenika članova Odbora i svi su se složili da sednica sa ovom temom treba uskoro da se održi.

– Pitanje roka za diplomiranje starih studenata ćemo sigurno staviti na dnevni red Odbora, ali moram da kažem da njihova peticija do nas nije stigla. Studenti su se ranije meni obratili mejlom i ja sam pokušao da ih kontaktiram, kao i advokaticu koja ih zastupa, ali mi se nisu javili – navodi Stojmirović.

On kaže da njegova podrška studentima nije sporna i da im treba omogućiti da studije završe po zakonu po kojem su ih upisali, jer u tim propisima nigde nije bilo napisano u kom vremenu treba da diplomiraju. Ipak, Stojmirović ima primedbe na njihovo ponašanje.

– Kada je poslednji put menjan zakon, studenti su rekli da će završiti studije za godinu dana, ja sam predložio da to bude dve, što je i usvojeno. Mislim da studenti nisu korektni, jer ako su nešto obećali, toga treba da se podržavaju. Oni bi morali da budu ozbiljniji, ali ćemo ih ipak podržati jer ne želimo nikome da nanesemo štetu – ističe Stojmirović.

Predstavnici starih studenata izjavili su za naš list da su peticiju predali na pisarnici Skupštine Srbije 1. juna i da im nije jasno kako nije stigla do članova Odbora, ali naglašavaju da će proveriti šta se desilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari