Pokret "Podrži RTV": Građani pobedili u borbi za RTV 1Jedan od protesta u Novom Sadu Foto: G.Nonin

Konačna presuda Apelacionog suda u Novom Sadu da Slobodana Arežinu vrati na mesto programskog direktora RTV-a velika je pobeda građana koji su se zajedno sa nama mesecima na ulicama Novog Sada borili za svoj javni servis, ocenio je Pokret „Podrži RTV“.

Kako kažu, sud je takvom odlukom potvrdio da su sve prošlogodišnje smene na RTV-u bile protivzakonite i neosnovane, a obrazloženja koja je rukovodstvo davalo zasnovana na nesitinama i političkim interesima.

„Posle ovakve sudske odluke, Pokret „Podrži RTV“ smatra da je nedopustivo da članovi Upravnog odbora provedu i jedan dan više na svojim pozicijama. Još jednom zahtevamo da bez odlaganja podnesu neopozive ostavke, jer je potvrđeno da su radili protiv zakona i interesa javnog servisa.
Ukoliko to ne učine sami, Pokret „Podrži RTV“ zahteva od Regulatornog tela za elektronske medije da ih smeni i tako spreči dalje urušavanje našeg javnog servisa. U suprotnom će i sami postati saučesnici u nezakonitim radnjama koje se u toj kući sprovode više od godinu dana“, ističu u saopštenju.

Pokret poziva tužilaštvo da konačno reaguje po krivičnoj prijavi koju je Pokret „Podrži RTV“ pre više od pola godine podneo protiv svih članova Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine zbog nesavesnog rada u službi.

„Svi odgovorni za učinjenu štetu, drastičan pad kvalieteta i gledanosti programa, moraju da snose i moralnu i krivičnu odgovornost, jer j avni servis nije poligon za ostvarivanje ličnih i političkih ciljeva, već vlasništvo građanki i građana koji su ga osnovali, koji ga finansiraju i koji imaju pravo i da ga kontrolišu“, zaključuju u saopštenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.