POKS traži da REM hitno da zabrani prikazivanje rijaliti programa koji promoviše nasilje 1POKS: Logo

 

Pokret obnove Kraljevine Srbije izjavio je saučešće porodicama tragično stradale dece u pucnjavi u školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i zahteva da država hitno preventivno deluje, kako se ništa slično u budućnosti ne bi ponovilo.

Kako se navodi u saopštenju, POKS zahteva od REM da posle tri godine od njihovog apela usvoji zahtev da se zabrani pre ponoći prikazivanje na svim televizijama rijaliti šoa i programa koji sadrži nasilje.

„Ova tragedija zahteva da se svi zapitamo kuda ide naše društvo i dokle ćemo tolerisati agresiju koja se nesmetano prikazuje deci koja je usvajaju kao svoj model ponašanja“, izjavio je portparol POKS, Božidar Katić, piše u saopštenju.

Kako se dodaje, „ovim slučajem treba da se bavi cela država, od ministarstva prosvete, MUP, ali i celokupno naše društvo koje ovu tragediju treba da prihvati kao opomenu da se hitno mora menjati sistem vrednosti u kojima odrastaju naša deca, kojima su idoli zvezde rijaliti programa, a ne naučnici, sportisti i porodične, tradicionalne vrednosti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari