Policija kod Subotice pronašla 300 migranata, automatske puške i pištolje 1Foto: Shutterstock/Superstar

Policija Srbije je danas, u šumskom pojasu prema granici sa Mađarskom, našla 300 migranata i veću količinu oružja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

U akciji je učestvovalo 820 policijskih službenika među kojima i pripadnici Specijalne aniterorističke jedinice, Žandarmerije, Interventne jedinice policije, Policijske brigade kao i uprava granične i kriminalističke policije i Antiterorističke grupe.

U saopštenju piše da je 13 migranata zadržano shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku, a da će protiv 27 biti podnete prekršajne prijave.

„Pretragom terena od naselja Hajdukovo ka Staroj karauli, Jasenovačke šume kao i ‘Omarovog kampa’, nađeno je devet automatskih pušaka, lovački karabin sa optičkim nišanom, tri pištolja, i 841 komad municije“, dodao je MUP.

Migranti su, u saradnji policije s Komesarijatom Srbije za izbeglice i miugracije, prevezeni u prihvatne centre gde im je obezbeđen adekvatan smeštaj.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je u Subotici da MUP neće dozvoliti da bilo ko ugrozi bezbednost građana i njihove imovine.

„Odlučni smo u nameri da se suprotstavimo iregularnim migracijama i ne dozvolimo krijumčarskim grupama da ugrožavaju bezbednost naših građana“, kazao je Gašić.

Istakao je da država poštuje sva prava migranata, u skladu sa međunarodnim konvencijama i da ima human pristup prema njima, ali i da, kako je kazao, zahteva da poštuju zakone i ne zloupotrebljavaju gostoprimstvo Srbije i njenih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari