Poljoprivrednik sa Zlatara traži da mu se vrati novac uplaćen za detetovu ekskurziju 1Foto: Cemaforum.rs

Miodraga Šoškića, poljoprivrednika iz zlatarskog sela Miševiće, nisu sprečili ni sneg, ni led da stigne do zgrade čačanske opštine ispred koje je započeo protest.

Razlog za ovaj radikalan potez jeste što je još pre tri godine uplatio teško sakupljeni novac za ekskurziju svoje ćerke, tadašnje učenice osmog razreda Osnovne škole “Tanasko Rajić“. Ekskurzija zbog korone nije izvedena, a novac njegovoj ćerki, danas srednjoškolki, još uvek nije vraćen.

“Godinama molimo da nam se naš novac vrati jer smo ga jedva prikupili. Žena i ja smo nezaposleni, nama taj novac treba da bismo preživeli i dete školovali. Sneg mi je srušio štalu, ono malo stoke je po tuđim oborima, a krompir koji sam proizveo nemam kome da prodam u Novoj Varoši. Ja nemam  para da ih rasipam, pa sam zato sa ono malo što imam u džepu došao ovde. A došao sam da se borim za svoje i neću odustati dok mi pare ne vrate”, kategoričan je Miodrag.

Ovaj revoltirani roditelj kaže da je nebrojeno puta pokušao i na mnoga vrata zakucao, ali da ga niko ne čuje, piše Cemaforum.rs.

“Za njih je 12 hiljada dinara, verovatno, nikakva para ali za mene je mnogo. Doživeo sam da mi dete ovde u Čačku gladuje. Mnogo sam ljut, glasao sam za Vučića, ja sam njega ispoštovao i zato hoću da i mene i moje dete sada ispoštuju. Ja ne tražim ničije, nikakvu pomoć, boriću se kako znam, ali hoću da se vrati ono što je naše”, ogorčen je Šoškić i kaže da će ići i za Beograd ukoliko se ova situacija ne reši.

Milorad Tešić, direktor Osnovne škole “Tanasko Rajić” za Cemaforum.rs potvrđuje da Šoškić nije jedini slučaj, jer je samo ova škola „uplatila više od tri miliona dinara đačkih para čačanskoj agenciji „A – Superturs“ koja je taj novac prosledila hotelima.“

„Od zvaničnih državnih organa smo dobili informaciju da se uplaćeni novac mora vratiti ili iskoristiti do januara ove godine, ali je pre par dana stiglo novo obaveštenje da se taj rok pomera za još jednu godinu,” kaže Tešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari