Savetnik ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Aleksandar Radosavljević, uručio je rešenja o dodeljenim sredstvima iz Državne lutrije Srbije gradonačelniku Požarevca i predsednicima opštine Žabari i Žagubica.

 Tom prilikom on je rekao: – U Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu postoji jedan poseban budžet koji se formira iz namenskih primanja budžeta Republike Srbije, ostvarenih po osnovu privređivanja klasičnih igara na sreću. Ta sredstva se raspoređuju na pet različitih korisnika, između ostalog, sredstva se uplaćuju u fond Crvenog krsta, za razvoj amaterskog sporta, humanitarne organizacije i nevladine organizacije

Zadovoljstvo mi je da konstatujem da su grad Požarevac i opštine Žagubica i Žabari zaista imali dobre i kvalitetne projekte i mi smo imali samo tu čast da ta sredstva i opredelimo.

Za grad Požarevac opredeljena su 2 miliona dinara, za projekat uređenja fasade Politehničke škole, opština Žabari dobila je milion dinara za nabavku softvera za vođenje matičnih knjiga i opština Žagubica milion i 450.000 dinara za rekonstrukciju i adaptaciju objekata za potrebe Centra za podršku socijalno ugroženih kategorija.

Načelnik okruga, Goran S. Petrović takođe se obratio javnosti, naglasivši da su opštine Braničevskog upravnog okruga, kao i grad Požarevac, više puta učestvovali na konkursima za sredstva iz fonda Državne lutrije, te da je urađeno mnogo projekata.

– Do sada smo dobili oko 500.000 evra, što govori o tome da Ministarstvo ima sluha, pre svega za one male i nerazvijene opštine koje imaju kvalitetne projekte, ali i o tome da naše opštine umeju da odrade projekte.

Kada se u okrug sliju sredstva svaki put kada se raspiše javni poziv, za nas je to veoma značajno i očekujem da u budućnosti sve naše opštine i grad Požarevac kvalitetno izrađuju projekte.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari