Pretnje Mariji Lukić da će završiti kao Oliver Ivanović 1Foto: Fonet-AP

Marija Lukić, koju je seksualno uznemiravao predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka, u subotu uveče dobila je poruku preko društvenih mreža da se razmatra da je „uklone kao Olivera“.

Izvesni Slaviša Nikolić iz LJubovije, s tviter nalogom ***Žsavasavanovic, počeo je u kasnijim satima u subotu da šalje Mariji Lukić poruke upozorenja. U poruci ju je Nikolić opomenuo da ona predstavlja „pretnju po vlast“ i da može da se desi „da oni odluče da te uklone kao Olivera“. Nikolić dalje navodi da on to radi zbog dece „jer decu niko ne sme da dira… a deca moraju da imaju majku“, pa je iz ove prepiske nejasno da li poruke predstavljaju pretnju, zastrašivanje ili upozorenje nekoga ko ima informacije iz krugova bliskih vlasti.

Marija Lukić je za naš list rekla da nema pojma ko je Slaviša Nikolić, da je „skrinšotove“ prepiske predala policiji, ali i da je veoma uplašena.

– Poslala sam skrinšotove inspektorima, ali u ponedeljak moram to i zvanično da prijavim. Preplašena sam i ne znam više kome da se obratim, jer ja dosad nisam ni od jedne institucije dobila nikakav odgovor – kaže Lukić za Danas.

Kako je Marija Lukić pre godinu dana pokrenula krivični postupak protiv predsednika opštine Brus zbog seksualnog uznemiravanja, tako je na društvenim mrežama postala meta pretnji, zastrašivanja i uvreda. Osim toga, u poslednje tri nedelje su objavljeni njeni lični podaci iz zdravstvenog kartona, koji su mogli da procure iz lokalnog doma zdravlja ili Osnovnog suda u Brusu, gde se vodi proces i gde je Marija predala svoj karton u sklopu dokaznog materijala. Nakon toga su zloupotrebljene njene fotografije, od kojih su neke i montirane, a ispod kojih su se ređali mahom seksistički komentari. O svemu tome, o pretnjama i zloupotrebama ličnih podataka i fotografija, obaveštena je policija i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, ali joj se dosad iz ovih institucija niko nije javio.

Da podsetimo i to da je premijerka Ana Brnabić, na pitanje novinara zašto se niko iz vlasti ne oglašava povodom slučaja Marije Lukić, izjavila da je Lukić dobila „svu neophodnu institucionalnu podršku“. Iako je predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka krajem pretprošle nedelje javno saopštio da podnosi ostavku, on je i dalje na toj funkciji, i u četvrtak u Brusu organizuje miting podrške samom sebi.

 

Izvinjenje?

Slaviša Nikolić se na svom tviter nalogu izvinio Mariji Lukić, naveo da je pogrešio jer radi „mnogo naporan posao 6×24 u sedmici“ zbog čega ima „psihičke posledice“. „Ko može nek mi oprosti“, napisao je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari